Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар - практикум учителів географії

          На базі Уманського ліцею №1 Уманської міської ради Черкаської області центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради проведено семінар-практикум для вчителів географії Уманської міської територіальної громади з проблеми «Формування предметних компетентностей на уроках географії шляхом поєднання теоретичних та практичних форм навчання».

 У семінарі взяли участь науковці кафедри географії та методики її навчання Уманського державного  педагогічного університету імені Павла Тичини.

           Відкрила семінар консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Плющ. З доповіддю «Компетентнісний підхід в освіті вчителя географії XXI століття» перед учасниками семінару виступила Оксана Браславська, доктор педагогічних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України, завідувач кафедри географії та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини. 

         Мультимедійну презентацію «Компетентність як метод досягнення успіху у  засвоєнні знань з географії» та лайфхаки з досвіду роботи на змішаній формі навчання представила Віта Янчук, учитель географії Уманського ліцею №1.  

         Про формування інклюзивної компетентності вчителя географії у відповідності до професійного стандарту вчителя ЗЗСО розповіла присутнім на семінарі Оксана Гнатюк, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук УДПУ Павла Тичини.

      Вчителі географії мали можливість зустрітись в режимі онлайн з Агнешкою Пільх (Польща), головою Ради з АДК (допоміжне та альтернативне спілкування) в Офісі урядового уповноваженого з питань інвалідів; президентом Асоціації «Слова без слів» ISAAC – Польща; віце-президентом Асоціації друзів АДК, яка розповіла про інклюзивну освіту в закордонних закладах освіти.

          Практична частина семінару була представлена майстер-класом «Використання сучасних засобів ІКТ у вивченні географії», який провела  Таміла Скарбовська, вчитель географії, директор Уманського ліцею №1.

         Підсумок семінару було проведено у формі методичного діалогу, учасники відзначили його практичну спрямованість та дали високу оцінку всім проведеним заходам.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas