Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання «круглого столу» заступників директорів з виховної роботи

На базі Уманської гімназії № 4 Уманської міської ради Черкаської області центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики з метою ознайомлення з поняттям «мобінгу», впливом цього явища на окрему особистість і колектив у цілому, з’ясування причин поведінки учасників мобінгу, формування навичок відповідальної та безпечної поведінки проведено засідання «круглого столу» з теми «Мобінг у педагогічному колективі як актуальна соціальна проблема».

     Помічник юриста Уманського центру безоплатної правової допомоги Поліна Андрієнко надала інформацію щодо юридичної відповідальності у випадках мобінгу у закладах освіти, психолог ЦПРПП УОГП Леся Бондаренко здійснила аналіз опитування педагогічних працівників з питання «Безпечний простір».

   Заступником директора з виховної роботи УГ № 4 Інною Сокол та практичним психологом закладу Наталією Остафій-Туз учасникам було запропоновано   різні ситуації мобінгу  та поставлено завдання щодо пошуку шляхів вирішення проблеми, здійснено психологічно-розвантажувальну хвилинку. Цікавими були вправи на формування успішного колективу, які провела соціальний педагог Лариса Шевчук.

     Ключовими питаннями зібрання були: уникнення мобінгу в педагогічному колективі, формування успішного колективу, опрацювання практичних методів виявлення постраждалих та моберів методами профілактики і втручання.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas