27 листопада 2023 року Управлінням освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради за номером закупівлі UA-2023-11-27-010015-a, було оголошено закупівлю:

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

 

27 листопада 2023 року Управлінням освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради за номером закупівлі UA-2023-11-27-010015-a, було оголошено закупівлю:

 

Предмет закупівлі: ДК 021: 2015: 30230000-0 – Комп’ютерне обладнання (Лінгафонні кабінети)

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі

До складу лінгафонного кабінету входить: інтерактивна панель- 1 шт, персональний комп’ютер педагогічного працівника (викладача)- 1 шт, персональний комп’ютер здобувача освіти (учня)- 15 шт, спеціалізоване програмне забезпечення для лінгафонного кабінету- 16 шт, стерео гарнітура (навушники з мікрофоном)-16 шт.

Умови поставки:

  1. Ціна на товар повинна враховувати всі податки та збори, що сплачуються або мають бути сплачені стосовно запропонованого товару, витрати на навантаження, розвантаження товару силами учасника, витрати на транспортування до місця поставки, вказаного замовником у цій тендерній документації, збірку та налаштування, та всі інші витрати. Учасник за власний рахунок здійснює доставку до місця поставки товару замовнику, розвантаження товару замовнику.

Про визначені у цьому пункті 1 умови поставки, учасник у складі своєї тендерної пропозиції повинен надати окремий відповідний лист-гарантію.

  1. Постачання товару учасником замовнику здійснюється з дати укладення договору про закупівлю до 25 грудня 2023 року.
  2. Місце поставки товару:

№ п\п

Навчальний Заклад

Кількість, шт.

1

Уманська гімназія № 4 Уманської міської ради Черкаської області, 20300, м. Умань, вул. Малофонтанна, 25

1

2

Уманська гімназія № 5 Уманської міської ради Черкаської області, 20300, м. Умань, вул. Київська, 19-А

1

3

Уманська гімназія № 7 Уманської міської ради Черкаської області, 20300, м. Умань, вул. Слонського Анатолія,12

1

4

Уманська гімназія № 11 Уманської міської ради Черкаської області, 20300, м.Умань, вул. Богдана Чорномаза, 5

1

5

Уманська гімназія № 14 Уманської міської ради Черкаської області, м. Умань, вул. Незалежності, 69/20

1

6

Уманський ліцей № 2 Уманської міської ради Черкаської області, 20300, м. Умань, вул. Андрія Кизила, 5

1

7

Уманський ліцей № 3 Уманської міської ради Черкаської області, м. Умань, вул. Михайла Драгоманова, 26

1

  1. Учасник повинен надати лист авторизації від виробника товару, що пропонується до постачання за договором про закупівлю, або його уповноваженого представника, адресованого замовнику цих відкритих торгів, із зазначенням предмету закупівлі, з підтвердженням повноважень учасника здійснювати продаж обладнання кінцевому споживачу на території України.

 

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ПРЕДМЕТ ЗАКУПІВЛІ

1

Товар, що є предметом закупівлі повинен бути новим (2022 або 2023 року виготовлення) і таким, що не був у використанні.

2

Якість Товару повинна відповідати державним стандартам, технічним регламентам, технічним умовам та законодавству щодо показників якості такого роду/виду товарів, а також має бути засвідчено його якість належними підтверджувальними документами, дійсними на момент поставки Товару.

3

Товар повинен відповідати вимогам охорони праці, екології (захисту довкілля) та пожежної безпеки. Також Товар повинен мати високу якість матеріалів, використаних для його виготовлення, бездоганну обробку, високу якість технічного виконання.

4

Гарантійне обслуговування повинно проводитися зазначеними Учасником сервісними центрами, авторизованим виробником чи офіційним представником виробника (дистриб’ютором).

5

Гарантійний строк Товару: не менше 36 місяців.

 

Технічні вимоги до предмета закупівлі

 

ІНТЕРАКТИВНА ПАНЕЛЬ

Якість товару, що постачається, повинна відповідати вимогам до товарів цього типу.

Учасник у складі цінової пропозиції повинен надати фото запропонованого товару та коробки: маркування знаками відповідності здійснюється відповідно до положень, наведених у пунктах Технічного регламенту Кабінету Міністрів України від 24.05.2017р. № 355 та має бути чітко видно на фото.

Для підтвердження якості товару, учасник у складі своєї тендерної пропозиції повинен надати копії наступних документів про відповідність: Сертифікат Експертизи Типу та декларацію про відповідність запропонованого товару вимогам Технічного регламенту радіообладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.05.2017р. № 355, що є чинним на дату розкриття тендерних пропозицій.

-        копію сертифікату виробника на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015) на інтерактивну панель, дійсного на дату розкриття кваліфікаційних пропозицій;

-        копію сертифікату виробника на систему екологічного керування ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015) на інтерактивну панель, дійсного на дату розкриття кваліфікаційних пропозицій;

-        учасник повинен здійснювати постачання товару, який відповідає вимогам діючого законодавства щодо його якості та екологічної безпеки, що в подальшому не призведе до негативних наслідків для людей та довкілля, під час його використання, про що учасник у складі своєї тендерної пропозиції повинен надати окремий сертифікат виробника RoHS на інтерактивну панель, дійсного на дату розкриття кваліфікаційних пропозицій;

Об’єктом вказаних вище сертифікатів, декларацій повинен бути єдиний пристрій, що є предметом закупівлі - інтерактивна панель з обладнанням радіодоступу та інтерфейсом передачі даних Bluetooth. Якщо декларація про відповідність видана виробником, то учасник в складі пропозиції повинен надати копію документу органу з оцінки відповідності, на який є посилання в декларації.

 

Інтерактивна панель

Вимоги  замовника

комплектність технічного забезпечення

Відповідність вимогам (вказати характеристики предмету закупівлі)

1. Тип пристрою

Інтерактивна панель має являти собою великий сенсорний екран, що є системою, яка дозволяє виводити та взаємодіяти з інтерактивним контентом який виводиться на пристрій. Пристрій має бути виконаний у вигляді єдиного конструктивного рішення, мати вбудований блок живлення для безпечної роботи, мати металевий захисний корпус, а дисплей має бути захищено загартованим склом з антивідблисковим покриттям. Інтерактивна панель має працювати під керуванням операційної системи Android 8.0 або новішою. Для розширення функціоналу та швидкої взаємодії з користувачем може бути під’єднаній зовнішній або внутрішній комп’ютер.

Внутрішня та зовнішня операційні системи мають працювати одночасно для швидкого перемикання між собою та спільної роботи. Керування сенсорним екраном має відбуватись як спеціалізованим стилусом так і за допомогою дотиків пальців. 

Підключення до інтерактивної панелі 2 (двох) персональних комп'ютерів або ноутбуків з можливістю керування ними за допомогою тач-функцій панелі.

Пристрій має підтримувати можливість працювати у горизонтальній площині (в якості інтерактивного стола) та у вертикальній площині в альбомному (горизонтальному) та портретному (вертикальному) розміщенні, за рахунок конструктивних особливостей.

Вказати модель, виробника, рік виробництва, надати фото запропонованого товару та коробки , посилання на веб сторінку для перевірки характеристик.

2. Екран

Екран має бути розміром за діагоналлю – 65 дюймів, роздільна здатність – не менше 3840х2160 точок, крок точок має становити не більше 0,372 мм, виконаний за технологією DLED (Direct LED) або еквівалент, кути огляду по горизонталі та вертикалі мають становити не менше 178°,  яскравість – не менше 400 кд/м2, контрастність – не менше 4000:1 (планерне перемикання), час відгуку – не більше 8 мс. Мати можливість автоматичної зміни яскравості екрану в залежності від освітлення у приміщенні. Розпізнавання дотиків за інфрачервоною технологією – не менше 20 одночасно – режим дотику, та не менше 10 одночасно - режим письма, точність позиціонування має становити не більше 2мм, частота оновлення екрана має становити не менше 60Гц. 

 

3. Захищеність

Захищати екран від пошкоджень має матове антивідблискове загартоване скло не менше 3,2мм, твердість скла повинна становити не менше 7 одиниць за шкалою MOHS, скло має бути зафіксоване в металевому копусі та на металевих розвісах для пружності та безпеки оточуючих, також між загартованим склом та екраном не має залишатися вільний простір щоб не було відблисків.

 

4. Керуючий модуль

Операційна система Android версії не нижче 8.0, на базi процесора ARM Dual Core Cortex A73+A53 

Графічний процесор Quad Core Mali G51 

Об’єм встановленої оперативної пам'яті не менше  3 ГБ 

Розмір внутрішньої пам'яті не менше 32 ГБ 

З підтримкою режиму написання та розпізнавання двома різними кольорами та товщиною одночасно.

 

5. Аудіо

Наявність вбудованих стерео динаміків кількістю не менше 2-х, та потужністю не менше 15 Вт кожен, та вбудованого сабвуфера (низькочастотний динамік) не менше одного, потужністю не менше 15 Вт, наявність порту лінійного аудіовходу, наявність порту мікрофонного аудіовходу.

 

6. Мережеві підключення

Інтегрований мережевий адаптер стандарту  Gigabit Ethernet з двома портами (RJ45-in та RJ45-out), інтегрований адаптер (або адаптери) Wi-Fi стандарту не нижче IEEE 802.11ac (2.4 / 5 ГГц)

Вбудований функціонал для створення точки доступу Wi-Fi 2.4/5 ГГц забезпечує максимально стабільне з'єднання 

 

7. Інтерфейси вводу-виводу інтерактивної панелі

Наявність виходу HDMI не менше 1, наявність входу DP не менше 1, наявність входу HDMI  не менше 3. Кількість портів USB типу 2.0 не менше 3, кількість портів USB типу 2.0 на лицьовій панелі пристрою не менше 1, кількість портів USB типу 3.0 на лицьовій панелі пристрою не менше 1, кількість портів USB типу С на лицьовій панелі пристрою не менше 1, кількість Touch-портів не менше 2, кількість Touch-портів на лицьовій панелі пристрою не менше 1, наявність входу VGA не менше 1, наявність входу AV не менше 1, наявність аудіо входу не менше 1, та наявність аудіо виходу не менше 1, тип аудіо-роз'єму 3.5мм, кількість коаксіальний AV виходів не менше 1, роз'єм для управління типу Serial RS232 не менше 1, наявність роз'єму LAN (RJ-45) не менше 2.

 

8. Інтерфейси вводу-виводу вбудованого комп'ютера

Кількість портів USB типу 3.1 не менше 2, кількість портів USB типу 3.0 не менше 1,

кількість портів USB типу 2.0 не менше 1, кількість портів USB типу 3.1 Type-C не менше 1, наявність роз'єму LAN (RJ-45) не менше 1, лінійний аудіовихід для навушників не менше 1 тип аудіо-роз'єму 3.5мм, аудіо вхід для мікрофону не менше 1 тип аудіо-роз'єму 3.5мм, наявність виходу HDMI не менше 1, наявність системи безпеки від крадіжки вбудованого комп'ютера сумісна з Kensington lock.

 

9. Аксесуари

Наявність стилусів для письма у кількості не менше 7 штук. Наявність пасивних стилусів різної товщини задля можливості писання одночасно різними кольорами 2 штуки.

Наявність пульта дистанційного керування, наявність інструкції з експлуатації, наявність гарантійного талона,

наявність HDMI кабеля довжиною не менше 3м,

наявність Touch USB-кабелю (Тип А-Тип В) довжиною не менше 5м

 

10. Пристрої для встановлення

Наявність кронштейну для встановлення інтерактивної панелі на стіну у комплекті

 

11. Вбудовані «OFFLINE» (використання ПЗ у внутрішній мережі без посилання на зовнішні сервіси (інтернет, хмарні сервіси, зовнішні мережі)

програмно –апаратні технології

Програмне забезпечення для бездротового управління аудиторією, що дозволяє підключати пристрої студентів (планшети, смартфони тощо) до інтерактивної панелі, об'єднувати їх в групи, передавати екран на підключені пристрої, використовувати єдиний екран, відображувати декілька екранів підключених пристроїв; наявність ліцензії на не менше 6 підключень без обмеження терміну дії ліцензії на користування.

Програмне забезпечення, яке поєднує в собі всі функції, необхідні для читання, редагування і створення файлів PDF, Word, Excel і PowerPoint, і є найбагатшою і багатофункціональним рішенням для особистого або професійного використання

 

Програмне забезпечення для письма: 

Програмне забезпечення інтерактивної панелі для запису містить функції вибору, налаштування фону, налаштування кисті, скасування, відновлення, тексту, очищення екрану, збереження, імпорту зображення, підсвічування. Має функціє розділення екрану на зони для використання кожної окремим користувачем, в кількості до 3-х штук. Підтримує функцію малювання чи письма двома різними кольорами та товщинами лінії за використання комплектних пасивних маркерів. 

Вбудована функція розповсюдження створюваного знімку екрану через генерацію QR коду. 

Програмне забезпечення для бездротового проектування екрану

Клієнтська частина ПЗ працює під : Windows 7/8/10, Mac OS 10.8 або вище, iOS 9.0 або вище, Android 5.0 або вище, Chrome OS, Ubuntu 14.04 або вище 64bit. 

Приймальний та передавальний пристрій маєть знаходитись в одній локальній  
мережі та додаток запущено на інтерактивної панелі Можливість бездротового виводу на екран зображення з пристроїв у кількості до 4-х одночасно. 

Функція віддаленого керування користувацькими пристроями під час трансляції екрану з них (Windows/Mac OS) 

Бездротове проектування на екран інтерактивної панелі і режимі дублювання та розширення екрану. 

Додаток має такі функції для Android:  

 1) Mirror: дзеркальне відображення екрану пристрою Android на екран інтерактивної панелі 2) Video: трансляція аудіо й відео на екран інтерактивної панелі.  

3) Photo: віддзеркалення зображень на екран інтерактивної панелі.  

4) Documents: Віддзеркалення документів на екран інтерактивної панелі

5) Secondary mirror: дублювання екрану, управління інтерактивної панелі з вашого  

пристрою та навпаки.  

6) Wireless Speech: у режимі реального часу транслюйте зображення та звук, зняті камерою вашого  

пристрою, на екран інтерактивної панелі

7) Wireless Notes: Зробіть скриншот екрану інтерактивної панелі

8) Remote control: Підтримка  бездротової  миші,  сенсорної  панелі  (тачпад),  кнопок,  додатків,  

управління клавіатурою та функцій регулювання гучності. 

 

Додаток має такі функції для iPhone/iPad:  

1)  Screen Mirroring: дзеркальне  відображення  екрану  пристрою  IOS  на  екран  інтерактивної панелі.  

2) Video: трансляція аудіо й відео на екран інтерактивної панелі.  

3) Photo: віддзеркалення зображень на екран інтерактивної панелі.  

4)  Secondary  mirror:  дублювання  екрану,  управління  інтерактивної панелі з  вашого  

пристрою та навпаки.  

5) Wireless Speech: у режимі реального часу транслюйте зображення та звук, зняті камерою вашого  

пристрою, на екран інтерактивної панелі. 

6) Wireless Notes: Зробіть скриншот екрану інтерактивної панелі. 

7) Remote control:  Підтримка  бездротової  миші,  сенсорної  панелі  (тачпад),  кнопок,  додатків,  

управління клавіатурою та функція регулювання гучності. 

8) Підтримує віддзеркалення зображення за допомогою AirPlay 

 

Вказати назву ПЗ, виробника ПЗ, версію ліцензії ПЗ. Для перевірки відповідності технічних характеристик надати  посилання на веб сторінку виробника ПЗ з повним переліком технічних характеристик або інший документ від виробника ПЗ, який підтверджує відповідність технічним характеристикам.

12. Мобільне кріплення з фіксованим кутом нахилу.

Мобільне кріплення з фіксованим кутом нахилу, та колещатками маючими функцію гальмування для кожного колещатка окремо, або до повної нерухомості. Пересування мобільного кріплення має бути легким та вільним для однієї людини.

 

13. Гарантійний термін

36 місяців

 

 

Учасники закупівлі повинні надавати наступні документи які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі:

-        таблицю відповідності запропонованого товару технічним вимогам, а також фотографії або зображення, які вказані в ТЗ (обов’язково зазначається виробник, модель та артикул для можливості перевірки запропонованого обладнання технічним вимогам Замовника. У разі відсутності зазначених вимог пропозиція вважається такою, що не відповідає вимогам та відхиляється);

-        інформацію про відповідність запропонованого до поставки Товару (Обладнання) технічним вимогам Замовника, учасник підтверджує під час проведення процедури закупівлі, шляхом надання сканованих копій наступних документів:

-                    лист від виробника або його офіційного представництва в Україні запропонованого Учасником обладнання, а саме: інтерактивна панель для даної закупівлі із зазначенням найменування замовника, номера тендеру в системі публічних закупівель, назви та юридичної адреси учасника, який підтверджує статус учасника як партнера виробника;

-                    копію висновку Державної санітарно-епідеміологічної експертизи на інтерактивну панель, що пропонуються до постачання.

-        копію інструкції користувача українською мовою;

 разі якщо Товар (Обладнання) не відповідає технічним вимогам Замовника або Учасник не в змозі виконати умови поставки, які визначені Замовником, Пропозиція відхиляється.

 

 

 

 

 

ПЕРСОНАЛЬНИЙ КОМП’ЮТЕР ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА (ВИКЛАДАЧА)

 

Персональний комп’ютер педагогічного працівника (викладача) складається з системного блоку, монітора, клавіатури та миші. Товар для уніфікації, гарантійної підтримки та максимальної сумісності компонентів між собою є комплексом одного виробника.

Технічні характеристики

Конструктивні особливості.

Модульний (монітор, модуль системного блоку, кріплення модуля системного блоку до монітора)

Модуль системного блоку.

Процесор:

Кількість фізичних ядер: не менше ніж 8;

Кількість потоків: не менше ніж 12;

Обсяг кеш-пам’яті: не менше 12 MB;

Базова тактова частота процесора: не менше 3,40 GHz

 

Корпус

Форм-фактор - ATX, або micro ATX, або mini ITX tower, або ALL-IN-ONE (моноблок)

 

Оперативна пам’ять:

Обсяг пам'яті не менше 16 ГБ DDR4 з частотою не менше ніж 80 % максимальної частоти модулів, з якими сумісний процесор;

Частота пам'яті не менше 3200 МГц;

Максимальний об’єм не меньше 32ГБ

 

Накопичувач SSD:

Обсяг/Об'єм не менше 1 ТБ

Тип інтерфейсу - не гірше SATA, M.2 або еквівалентних

 

Графічний адаптер

Інтегрований або дискретний з підтримкою одночасної роботи не менше ніж 2 пристроїв незалежного графічного виводу (відеомоніторів) для робочого місця педагогічного працівника (викладача) та здобувача освіти (учня);

апаратна підтримка DirectX;

апаратна підтримка OpenGL

 

Звуковий адаптер

Інтегрований

 

Порти вводу\виводу (зовнішні інтерфейси):

1 порт USB-C 3.2 Gen 1

3 порт USB 3.2 Gen

2 порт USB 2.0

1 порт Аудіо порт комбінований (3.5mm)

1 порт HDMI

1 порт DisplayPort

1 порт Ethernet (RJ-45)

 

Мережевий інтерфейс бездротової мережі

Модуль Wi-Fi 6 11ax 2x2 + BT5.1

Мережевий адаптер Ethernet

інтегрований або дискретний;
з підтримкою стандартів 100BASE-TX та 1000BASE-T

 

Блок живлення:

інтегрований/зовнішній

 

Програмне забезпечення операційна система:

Microsoft Windows 11 Професійна 64-bit з україномовним інтерфейсом користувача

 

Пакет програмних засобів офісного призначення

преінстальований ліцензійний пакет офісного програмного забезпечення на основі ліцензій вільного поширення або пропрієтарний з україномовним інтерфейсом, сумісний з обраною ОС

 

Технічна підтримка

Можливість завантаження актуальних версій пакетів драйверів та прошивок BIOS з офіційного сайту виробника, наявність програмного забезпечення автоматичного оновлення драйверів та прошивки BIOS,

діагностики апаратних компонентів, яке є безкоштовним та доступним для скачування з офіційного сайту виробника або попередньо встановленим виробником.

 

Безпека

Можливість відключення USB портів в BIOS,

можливість використання USB портів лише на зчитування даних з зовнішніх USB пристроїв та з блокуванням запису на них (ця можливість налаштовується безпосередньо в BIOS та зберігається при запуску операційної системи в безпечному режимі та при переустановці операційної системи),

наявність TPM модуля (Trusted Platform Module hardware) не гірше 2.0,

наявність слоту для замка типу Kensington.

Модуль монітору

Діагональ дисплея – не менше 23.8"

Тип матриці – не гірше IPS

З трьох сторін безрамковий

Технологія - LCD або LED

Максимальна роздільна здатність екрану – не менше 1920 x 1080

Частота оновлення екрану – не менше 75 Гц

Співвідношення сторін - 16:9 (підтримка співвідношення сторін відеомонітора (екрану) 3:4)

Час реакції матриці – не гірше 4 мc в екстремальному режимі

Яскравість – не менше 250 кд/м2

Контрастність статична – не менше 1000:1

Кути огляду (гориз./вертик.) – не менше 178/178

Інтерфейси та підключення – Не менше ніж: 1x DP, 1x HDMI (1.4), 1хVGA, 4 х USB Type A + 1x Usb  type B

Гучномовці – Не гірше ніж 2 х 3 Вт

Вбудована веб-камера (1920 x 1080, 2.0-megapixel, IR +) з мікрофоном.

Додаткова функція камери:

Функція механічного блокування камери для запобігання несанкціонованого запису відео контенту.

Регулювання положення екрану

за нахилом – від -5° до +23,5°;

за висотою – до 155 мм (lift);

за поворотом ліво-право – 45°;

за поворотом у вертикальній площині – 90° (режим pivot з підтримкою автоматичної зміни орієнтації альбомного та портретного режимів відображення)

Підтримка  VESA mount 100mm

 

Блок живлення:

інтегрований

 

Гарантія:

не менше ніж 36 місяців

 

Особливості гарантії        

Можливість контролю строку гарантії на модулі моноблоку на сайті виробника за серійними номерами.

 

Відповідність міжнародним сертифікатам

RoHS-compliant

EPEAT Gold

ENERGY STAR

TCO Edge 2.

TCO Certified 9.0

Eyesafe® Certified 2.0

TÜV Rheinland® Eye Comfort Certification

TÜV Rheinland Flicker Free

TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution)

Клавіатура

Стандартна, містить не менше ніж 101 клавішу, з окремим блоком клавіш для набору цифр; латинсько-кирилична, з нанесеними літерами латинського (US International) та українського алфавіту; тип інтерфейсу - дротовий USB; довжина інтерфейсного кабелю - не менше ніж 1.5 m

Маніпулятор типу «миша»

Технологія - оптична;  тип підключення - дротовий USB-інтерфейс; кількість кнопок - щонайменше 3: ліва, права, колесо-кнопка для скролінгу; довжина інтерфейсного кабелю - не менше ніж 1.5 m.

Для підтвердження відповідності товару вимогам Учасник повинен надати в складі пропозиції:

-        Авторизаційний лист від виробника або його офіційного представництва в Україні запропонованого Учасником обладнання, а саме: модульний моноблок, для даної закупівлі із зазначенням найменування замовника, номера тендеру в системі публічних закупівель, назви та юридичної адреси учасника, який підтверджує статус учасника як партнера виробника;

 

Персональний комп’ютер педагогічного працівника (викладача), повинне мати на момент поставки:

1) висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи,

2) сертифікат походження продукції та/або технічний паспорт на виріб,

3) декларацію про відповідність вимогам технічних регламентів,

4) бути укомплектоване україномовними інструкціями про використання та зберігання.

 

 

ПЕРСОНАЛЬНИЙ КОМП’ЮТЕР ЗДОБУВАЧА ОСВІТИ (УЧНЯ)

 

Персональний комп’ютер здобувача освіти (учня) складається з системного блоку, монітора, клавіатури та миші. Товар для уніфікації, гарантійної підтримки та максимальної сумісності компонентів між собою є комплексом одного виробника.

Технічні характеристики

Конструктивні особливості.

Модульний (монітор, модуль системного блоку, кріплення модуля системного блоку до монітора)

Модуль системного блоку.

Процесор:

Кількість фізичних ядер: не менше ніж 2;

Кількість потоків: не менше ніж 4;

Обсяг кеш-пам’яті: не менше 4 MB;

Базова тактова частота процесора: не менше 3,40 GHz

 

Корпус

Форм-фактор - ATX, або micro ATX, або mini ITX tower, або ALL-IN-ONE (моноблок)

 

Оперативна пам’ять:

Обсяг пам'яті не менше 8 ГБ DDR4 з частотою не менше ніж 80 % максимальної частоти модулів, з якими сумісний процесор;

Частота пам'яті не менше 2666 МГц;

Максимальний об’єм не меньше 32ГБ

 

Накопичувач SSD:

Обсяг/Об'єм не менше 256 ГБ

Тип інтерфейсу - не гірше SATA, M.2 або еквівалентних

 

Графічний адаптер

Інтегрований або дискретний з підтримкою одночасної роботи не менше ніж 2 пристроїв незалежного графічного виводу (відеомоніторів) для робочого місця педагогічного працівника (викладача) та здобувача освіти (учня);

апаратна підтримка DirectX;

апаратна підтримка OpenGL

 

Звуковий адаптер

Інтегрований

 

Порти вводу\виводу (зовнішні інтерфейси):

1 порт USB-C 3.2 Gen 1

3 порт USB 3.2 Gen

2 порт USB 2.0

1 порт Аудіо порт комбінований (3.5mm)

1 порт HDMI

1 порт DisplayPort

1 порт Ethernet (RJ-45)

 

Мережевий інтерфейс бездротової мережі

Модуль Wi-Fi 6 11ax 2x2 + BT5.1

 

Мережевий адаптер Ethernet

інтегрований або дискретний;
з підтримкою стандартів 100BASE-TX та 1000BASE-T

 

Блок живлення:

Інтегрований/ зовнішній

 

Програмне забезпечення операційна система:

Microsoft Windows 11 Професійна 64-bit з україномовним інтерфейсом користувача

 

Пакет програмних засобів офісного призначення

преінстальований ліцензійний пакет офісного програмного забезпечення на основі ліцензій вільного поширення або пропрієтарний з україномовним інтерфейсом, сумісний з обраною ОС

 

Технічна підтримка

Можливість завантаження актуальних версій пакетів драйверів та прошивок BIOS з офіційного сайту виробника, наявність програмного забезпечення автоматичного оновлення драйверів та прошивки BIOS,

діагностики апаратних компонентів, яке є безкоштовним та доступним для скачування з офіційного сайту виробника або попередньо встановленим виробником.

Безпека

Можливість відключення USB портів в BIOS,

можливість використання USB портів лише на зчитування даних з зовнішніх USB пристроїв та з блокуванням запису на них (ця можливість налаштовується безпосередньо в BIOS та зберігається при запуску операційної системи в безпечному режимі та при переустановці операційної системи),

наявність TPM модуля (Trusted Platform Module hardware) не гірше 2.0,

наявність слоту для замка типу Kensington.

Модуль монітору

Діагональ дисплея – не менше 23.8"

З трьох сторін безрамковий

Технологія - LCD або LED

Тип матриці – не гірше IPS

Максимальна роздільна здатність екрану – не менше 1920 x 1080

Частота оновлення екрану – не менше 75 Гц

Співвідношення сторін - 16:9 (підтримка співвідношення сторін відеомонітора (екрану) 3:4)

Час реакції матриці – не гірше  4 мc в екстремальному режимі

Яскравість – не менше 250 кд/м2

Контрастність статична – не менше 1000:1

Кути огляду (гориз./вертик.) – не менше 178/178

Інтерфейси та підключення – Не менше ніж: 1x DP, 1x HDMI (1.4), 1хVGA, 4 х USB Type A + 1x Usb  type B

Гучномовці – Не гірше ніж 2 х 3 Вт

Вбудована веб-камера (1920 x 1080, 2.0-megapixel, IR +) з мікрофоном.

Додаткова функція камери:

Функція механічного блокування камери для запобігання несанкціонованого запису відео контенту.

Регулювання положення екрану

за нахилом – від -5° до +23,5°;

за висотою – до 155 мм (lift);

за поворотом ліво-право – 45°;

за поворотом у вертикальній площині – 90° (режим pivot з підтримкою автоматичної зміни орієнтації альбомного та портретного режимів відображення)

Підтримка  VESA mount 100mm

 

Блок живлення:

Інтегрований.

 

Гарантія:

не менше ніж 36 місяців

 

Особливості гарантії        

Можливість контролю строку гарантії на модулі моноблоку на сайті виробника за серійними номерами.

Відповідність міжнародним сертифікатам

RoHS-compliant

EPEAT Gold

ENERGY STAR

TCO Edge 2.

TCO Certified 9.0

Eyesafe® Certified 2.0

TÜV Rheinland® Eye Comfort Certification

TÜV Rheinland Flicker Free

TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution)

Клавіатура

Стандартна, містить не менше ніж 101 клавішу, з окремим блоком клавіш для набору цифр; латинсько-кирилична, з нанесеними літерами латинського (US International) та українського алфавіту; тип інтерфейсу - дротовий USB; довжина інтерфейсного кабелю - не менше ніж 1.5 m

Маніпулятор типу «миша»

Технологія - оптична;  тип підключення - дротовий USB-інтерфейс; кількість кнопок - щонайменше 3: ліва, права, колесо-кнопка для скролінгу; довжина інтерфейсного кабелю - не менше ніж 1.5 m.

Для підтвердження відповідності товару вимогам Учасник повинен надати в складі пропозиції:

-        Авторизаційний лист від виробника або його офіційного представництва в Україні запропонованого Учасником обладнання, а саме: модульний моноблок, для даної закупівлі із зазначенням найменування замовника, номера тендеру в системі публічних закупівель, назви та юридичної адреси учасника, який підтверджує статус учасника як партнера виробника;

 

 

Персональний комп’ютер здобувача освіти (учня), повинне мати на момент поставки:

1) висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи,

2) сертифікат походження продукції та/або технічний паспорт на виріб,

3) декларацію про відповідність вимогам технічних регламентів,

4) бути укомплектоване україномовними інструкціями про використання та зберігання.

 

 

 

 

 

СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ЛІНГФОННОГО КАБІНЕТУ

 

 

СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ЛІНГФОННОГО КАБІНЕТУ

 

Ліцензійне спеціалізоване програмне забезпечення для лінгафонного кабінету має забезпечити:

-           Прослуховування і перегляд відео файлу;

-           Прослуховування аудіо файлу;

-           Вправи на прослуховування;

-           Читання текстового документа;

-           Синхронний переклад;

-           Порівняльний синхронний переклад;

-           Вправи на читання;

-           Порівняльні вправи на читання;

-           Прослуховування і розуміння;

-           Диктант;

-           Диктант з пропущеними словами;

-           Твір на вільну тему;

-           Письмовий переклад;

-           Письмовий твір;

-           Груповий чат;

-           Робота в режимі білої дошки.

-           Наявність вбудованого додатку, для створення і редагування уроків, тестових завдань різної складності;

-           Можливість встановлення, у вбудованому редакторі тестів, часу для виконання завдань;

-           Можливість налаштування автоматичного оцінювання, по заданих параметрах викладача;

-           Можливість використання, у вбудованому редакторі тестів медіаресурсів - включаючи аудіо, відео, зображення, текстові файли, гіперпосилання інтернету;

-           Можливість використання у вбудованому редакторі тестів різних типів запитань, таких як:

  • тест з одним правильним варіантом відповіді,
  • тест з декількома правильними варіантами відповіді,
  • заповнити пропуски (букви, слова),
  • знайти відповідність,
  • перемістити і покласти,
  • письмовий тест, який передбачає вільну текстову відповідь учня

-           Створення не менше шести незалежних груп (сесій), для подальшої взаємодії вчителя окремо з кожною групою і можливістю надати різні завдання для роботи кожній з них;

-           Прослуховування учнів, розмова з учнем, групою; дискусія в парах, з різними способами групування пар (випадковий, фіксований, ручний), групах; можливість роботи в режимі - телефонних переговорів, синхронного перекладу; аудіювання; можливість запису в аудіофайл для перевірки викладачем;

-           Можливість створення списків дозволених і заборонених веб-сайтів і додатків;

-           Проведення контрольованої веб-презентації, коли учні мають доступ тільки до Інтернет-сторінок, які викладач послідовно відкриває під час веб-презентацій навчального матеріалу на своєму комп’ютері; - Проведення швидкого опитування, функція що дозволяє розіслати групі учнів або всьому класу питання, на яке треба дати коротку відповідь, з миттєвим виводом на екран результатів опитування; - Формування завдань з використанням аудіо, відео та інших типів файлів, для самостійної роботи учнів, з можливістю розподіляти їх по групам учнів і отримувати виконані завдання на комп’ютер вчителя для перевірки;

  • Можливість передачі голосу і екрану викладача або учня на комп'ютери учнів;
  • Можливість проведення відео діалогу учнів з використанням web-камер при роботі в парах;
  • Можливість перегляду web-камер учнів;
  • Наявність вбудованого програвана медіафайлів (цифровий магнітофон), який включає два треки: майстер-трек і окремий трек для запису голосу учня;
  • В режимі самонавчання учні можуть відтворювати аудіо файл, зупиняти, перемотувати, робити паузу, записувати свій голос, додавати і редагувати субтитри, встановлювати і видаляти закладки, змінювати швидкість програвання аудіофайлів, на вбудованому програвачеві;
  • Наявність вбудованого інструменту для підготовки мультимедійних навчальних матеріалів: конвертування, зміна розмірів і довжини медіафайлів;
  • Управління комп'ютерами учнів, повний контроль над комп'ютерами учнів, завершення всіх операцій, включення і виключення комп'ютерів учнів, блокування комп'ютерів учнів, їх екранів, клавіатури і миші, запуск програм з робочого місця вчителя;
  • Можливість створення і збереження журналу відвідуваності учнів класу, а також статистики по заданому інтервалу часу;
  • Можливість для учнів, безкоштовно, використовувати вдома модулі програми і систему тестування для виконання домашніх завдань, онлайн тестів або самостійної підготовки;
  • Можливість роботи програми в бездротовій мережі WiFi;

Безстроковий термін дії ліцензії на програмне забезпечення;

 

Для підтвердження відповідності товару вимогам Учасник повинен надати в складі пропозиції:

  1. Детальний опис можливостей спеціалізованого програмного забезпечення для лінгафонного кабінету.
  2. Для перевірки можливостей спеціалізованого програмного забезпечення для лінгафонного кабінету надати посилання на завантаження його робочої демонстраційної версії.

Авторизаційний лист від виробників запропонованого Учасником програмного забезпечення, для даної закупівлі із зазначенням найменування замовника, номера тендеру в системі публічних закупівель, назви та юридичної адреси учасника, який підтверджує статус учасника як партнера виробника, чинного на дату подання тендерних пропозицій та терміни дії ліцензії на програмне забезпечення.

 

 

СТЕРЕО ГАРНІТУРА (НАВУШНИКИ З МІКРОФОНОМ)

Стереогарнітура (навушники + мікрофон) повинна бути:

пасивна (без зовнішнього живлення);

об’єднана у єдиний пристрій (навушники і мікрофон окремо не допускаються);

тип конструкції: повнорозмірна (повний обхват вуха);

акустичне оформлення: закритого типу, забезпечення максимальної звукоізоляції, зі змінними

м’якими накладками зі шкіри або якісного шкірозамінювача;

мікрофон повинен бути на фіксованій дужці;

кріплення за допомогою металевого оголов'я, оздобленого шкірою або якісним шкірозамінювачем;

гнучка, виконана у зносостійкому литому пластиковому корпусі;

мати такі характеристики:

-довжина кабелю: не менше 1.5 м;

-роз‘єми підключення: mini-jack TRRS 1*3,5 мм,

(адаптери, перехідники, і т.і. не допускаються);

  • діаметр гучномовця навушника: не менше 50мм
  • чутливість навушників: 112 дБ ± 10 дБ

опір: не менше 32 Q ± 10%

-діапазон частот: від 20 Гц до 20 кГц

-вихідна потужність: не менше 20 мВт -чутливість мікрофона: від -56db до -32db ± 2db -спрямованість мікрофону: односпрямований Гарантія не менше ніж 36 місяців.

 

Для підтвердження відповідності товару вимогам Учасник повинен надати в складі пропозиції:

  1. Детальний технічний опис стерео гарнітури (зовнішній вигляд (фото), назва виробника, модель, артикул)
  2. Копію чинної на дату подання пропозиції декларації про відповідність регламенту низьковольтного електричного обладнання на стерео гарнітури або якщо даний товар не підлягає оцінці відповідності даному регламенту надати копію листа від відповідного органу сертифікації стосовно цього.
  3. Копію чинного на дату подання пропозиції висновку Державної санітарно-епідеміологічної експертизи на гарнітури.
  4. Порівняльну таблицю відповідності запропонованого товару технічним вимогам Замовника (обов’язково зазначається виробник, модель та артикул для можливості перевірки запропонованого обладнання технічним вимогам Замовника).

 

Вимоги Замовника визначено з врахуванням Типового переліку комп'ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 02.11.2017 № 1440.

 

До уваги Учасників!

Всі посилання на торговельну марку, фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника слід читати як «або еквівалент».

 

В зв’язку із збройною агресією російської федерації та республіки білорусь проти України товари російського та білоруського виробництва та/або походження Замовником розглядатись не будуть.

 

 

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Обсяги закупівлі визначено відповідно до очікуваної потреби та обсягу фінансування, згідно з рішенням Уманської міської ради №1-45/8 від 23 грудня 2022 року «Про бюджет Уманської міської територіальної громади на 2023 рік»; розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2023 рік

 

Обґрунтування очікуваної ціни закупівлі/бюджетного призначення

Очікувана вартість обрахована відповідно до середньоринкових цін (із джерел веб-сайтів постачальників, виробників, продавців) на обладнання, що входить до складу лінгафонного кабінету.

 

 

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.