14 грудня 2023 року Управлінням освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради за номером закупівлі UA-2023-12-14-022934-a, було оголошено закупівлю:

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

 

14 грудня 2023 року Управлінням освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради за номером закупівлі UA-2023-12-14-022934-a, було оголошено закупівлю:

 

Предмет закупівлі: ДК 021:2015: 15540000-5 – Сирні продукти (Сир кисломолочний, сир сичужний)

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі

Сир кисломолочний має бути без стороннього запаху, без сміття, без гіркості та мати білий колір або кремовий відтінок рівномірний по всій масі. Консистенція ніжна, однорідна. Смак та запах чистий, ніжний, кисломолочний, без стороннього присмаку і запаху, дефекти недопустимі.

На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність.

До постачання допускається продукція, строк придатності до споживання якої сплинув не більше ніж на 20%.

Строк зберігання товару — не більше ніж 3 (три) доби.

Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО».

Товар повинен відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ які діють на момент проведення процедури закупівлі Товари, що постачаються повинні мати необхідні сертифікати якості виробника, реєстраційне посвідчення та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або іншій подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України.

Не допускається в складі сиру кисломолочного - синтетичних барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів, рослинних або інших жирі не молочного походження.

Сир твердий - зовнішній вигляд: поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покривом, який щільно прилягає до поверхні сиру.

Смак і запах: сирний, без сторонніх присмаків і запахів. Дозволено наявність присмаку пастеризації. Консистенція пластична, ніжна, однорідна по всій масі.

Малюнок: вічка круглої, овальної чи довільної форми. Дозволено відсутність малюнка, наявність невеликих пустот.

Колір: однорідний за всією масою від білого до жовтого.

Форма головки сиру: бруски, круги, циліндри, тощо з рівними гранями, з масою до 8кг.

Головки сиру повинні бути запаковані у полімерні плівки, пакети багатошарові для вакуумного пакування або покритті парафіновим, полімерними або комбінованими сплавами та іншими пакувальними матеріалами згідно з чинними нормативними документами з наклейкою, яка містить в собі наступну інформацію: найменування сиру, масова доля молочного жиру в сухій речовині - 45%, найменування виробника, дату виготовлення та вживання, масу нетто та інше.

Товар повинен відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ які діють на момент проведення процедури закупівлі. Кожна партія товару повинна супроводжуватись документом, який підтверджує його походження, якість та безпеку. До постачання допускається продукція, строк придатності до споживання якої сплинув не більше ніж на  30%. Не допускається в складі сиру твердого - синтетичних  барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів (в т.ч. нітрату калія), рослинних  або інших  жирів  не  молочного походження.

Поставка товару - згідно заявки-замовлення.

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів,що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»Товар за якістю повинен відповідати вимогам ДСТУ 4506:2005, показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти від 25.09.2020 № 2205, Санітарним регламентом  для дошкільних навчальних закладів від 24.03.2016 №234 та інших нормативних документів на відповідний вид продукції.

 

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Обсяги закупівлі визначено відповідно до очікуваної потреби та обсягу фінансування, відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 2336000 грн.00 коп. з ПДВ.

 

Обґрунтування очікуваної ціни закупівлі/бюджетного призначення

Очікувана вартість обрахована відповідно до середньоринкового рівня цін на сири (для потреб дошкільних закладів освіти).

 

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.