Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання міського методичного об’єднання вихователів ГПД

Відповідно до плану роботи відділу освіти Уманської міської ради на 2018/2019 навчальний рік 12 жовтня 2018 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 (директор Очеретяний Л.М.) відбулося планове засідання міського методичного об’єднання вихователів ГПД у формі науково-практичного семінару з проблеми «Адаптація першокласників у групі продовженого дня в умовах Нової української школи».

1

Відкрила засідання та ознайомила присутніх вихователів з основними аспектами проблеми, що розглядалася, методист з навчально-виховної роботи методичного кабінету відділу освіти Осіяненко Н.М.

До уваги учасників семінару було запропоновано міні - лекцію на тему: «Особливості психічних та пізнавальних інтересів дітей 6-7 річного віку», яку представила керівник міського методичного об’єднання Гурза О.В., вихователь ГПД НВК № 1. У своєму виступі вона звернула увагу на те, що школа має спрямовувати зусилля на формування в учнів ключових компетентностей та готувати їх до реалій життя. Досягти даної мети можна засобами створення інтерактивного середовища навчання, використовуючи парні, групові та колективні форми діяльності. Систематичне виконання нестандартних завдань має бути нормою педагогічної практики, тому що сприяє найкращому розвитку розумових здібностей школярів, їхніх пізнавальних інтересів.

1

Також перед присутніми на семінарі виступила Поповиченко О.М., вихователь ГПД ЗОШ № 14. Вона засобами керованої лекції розкрила проблему «Етапи та умови розвитку пізнавальних інтересів першокласників». У ході лекції вихователь звернула увагу на те, що для повноцінного засвоєння молодшими школярами розумових дій і понять доцільно дотримуватися чіткої послідовності. Увагу педагогів було акцентовано на плануванні своєї роботи під час виконання завдань з дітьми таким чином, щоб більша частина часу приділялася розгляду однієї теми, яка повинна вибудуватись у истему, що передбачає поступ від розпізнавання й репродуктивного відтворення до завдань на застосування.

1

Під час проведення майстер- класу з проблеми «Творчі ігри в ГПД для організації та згуртованості дитячого колективу» учасники семінару мали можливість ознайомитися з методикою організації ігрової діяльності, що сприяє згуртуванню дитячого колективу та легкої адаптації дітей в нових умовах, що пов’язані з навчанням у школі.

1

Логічним доповненням до заходів семінару стало проведення «Методичного калейдоскопу», під час якого було представлено новинки науково-методичної літератури з означеного питання.

Осіяненко Н.М., методист з навчально-виховної роботи методичного кабінету та Гурза О.В., керівник міського методичного об’єднання за участю учасників засідання виробили методичні рекомендації та підвели підсумки семінару Проведення науково-практичного семінару сприяло підвищенню фахового рівня та педагогічної майстерності вихователів ГПД в умовах впровадження Нової української школи.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas