Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Науково - практичний семінар вчителів обслуговуючої праці

Відповідно до плану роботи відділу освіти на 2018/2019 навчальний рік на базі Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7-колегіум» (директор Матвієнко Л.Д.) відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці у формі науково-практичного семінару з проблеми «Об’єкти проектної діяльності на уроках обслуговуючої праці».

Метою методичного заходу було ознайомлення учасників семінару з продуктивними прийомами створення об’єктів проектної діяльності і нестандартними техніками оздоблення на основі відомих технологій та застосуванням інтерактивного методичного прийому хмарних технологій для візуалізації навчальної текстової інформації на уроках обслуговуючої праці.

Засідання відкрила методист з навчально-виховної роботи методичного кабінету Осіяненко Н.М., яка ознайомила учасників семінару з темою, завданнями та планом семінару.

Із грунтовною доповіддю з теми «Об’єкти проектної діяльності на уроках обслуговуючої праці» перед учасниками семінару виступила Літинська Л.С., вчитель обслуговуючої праці вищої кваліфікаційної категорії НВК № 7-колегіуму.

1

Змістовну презентацію творчого доробку - виробів декоративно-ужиткового мистецтва, оздоблених із застосуванням різноманітних технік вишивання, представила Осіпенко Н.С., член Національної спілки народного мистецтва, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української літератури та українознавства Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини.

1

Цікавий майстер-клас на тему: «Відпрацювання технологічних прийомів створення виробів в етнічному стилі» на високому науково-методичному рівні провела вчитель обслуговуючої праці вищої кваліфікаційної категорії НВК № 7-колегіуму Літинська Л.С. Також вчитель ознайомила учасників семінару із застосування інтерактивного методичного прийому хмарних технологій для візуалізації навчальної текстової інформації на уроках обслуговуючої праці.

1

Вчителі мали змогу взяти активну участь у роботі «методичного марафону», під час якого було здійснено обмін досвідом роботи з проблеми семінару. Логічним доповненням до запланованих заходів став огляд науково-методичної літератури та виставки творчих робіт учнів.

1

У результаті обговорення відкритих заходів учасники семінару виробили рекомендації, з якими присутніх ознайомила керівник міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці Кравцова В.В.

Семінар сприяв підвищенню професійної майстерності вчителів обслуговуючої праці з питань щодо створення об’єктів проектної діяльності нестандартними техніками оздоблення на уроках обслуговуючої праці.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas