Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання «круглого столу» з актуальних питань інклюзивної освіти

Протягом останніх років в Україні все більше уваги приділяється проблемам соціальної адаптації та інтеграції в суспільство дітей із особливими освітніми потребами. Перші кроки реалізації прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття якісної освіти у нашому місті були зроблені ще у 2012/2013 навчальному році. Троє учнів НВК №7 були оформлені на інклюзивну форму навчання. У поточному навчальному році на інклюзивному навчанні перебуває 24 учні ЗОШ №№3,4,8,9,11, СШ №№12, НВК №№6,10,17 та 3 вихованців ДНЗ №12. Саме тому питання організації інклюзивної освіти є актуальним для закладів дошкільної та загальної середньої освіти нашого міста.

1

27.11.2018 року на базі відділу освіти Уманської міської ради відбулося засідання «круглого столу» з актуальних питань інклюзивної освіти на тему: «Інклюзивна освіта: разом крок за кроком» за участю начальника відділу освіти Мельник О.І., начальника управління праці та соціального захисту населення Кучер Г.М., дитячого психіатра «Уманської психіатричної лікарні» Марченко К.І., заступників директорів закладів загальної середньої освіти, методиста ДНЗ №12, фахівців «Інклюзивно-ресурсного центра», батьків.

1

Під час обговорення теми «круглого столу» зверталась увага на важливості координації роботи шкільної команди супроводу в ході організації інклюзивного навчання, особливості роботи дитячого психіатра під час медичного обстеження дітей з особливими освітніми потребами. Особливий акцент зроблено на те, щоб створити такі умови, де дитина стала б частиною соціуму і могла б повноцінно розвиватися як особистість.

Проведено екскурсію до комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» та ознайомлено учасників заходу із особливостями роботи Центру.

1

Фахівці Центру показали специфіку роботи вчителя-дефектолога, вчителя-логопеда, практичного психолога. Презентували вправи для мовленнєвого розвитку дітей, подолання порушень писемного мовлення, розвитку дрібної моторики, які можуть використовувати педагогічні працівники в роботі з дітьми.

1

Учасники зібрання отримали рекомендації для педагогічних працівників, щодо роботи з дітьми із особливими освітніми потребами, розробленні фахівцями ІРЦ та методистом методичного кабінету відділу освіти.

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas