Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Юні уманчани – одні з найкращих краєзнавців області

Туризм – універсальний вид діяльності, оскільки не лише розвиває фізичну форму, надає важливих життєвих навиків, загартовує морально та психологічно, а й є одним із потужних засобів патріотичного виховання молоді. Мандруючи просторами України діти розширюють свій кругозір, вивчають та досліджують історію рідного краю, пізнають світ та свою Батьківщину.

У січні цього року був проведений обласний етап Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край». На розгляд журі від Станції юних туристів м. Умань було надано 2 звіти експедиційних груп, які практично були запрограмовані на перемогу:

- 1 місце здобули група вихованців під керівництвом Баранюка А.А. та Баранюк В.В., які здійснили складну 6-ти денну подорож по Кіровоградській області, досліджуючи маловідомі факти бойових дій 6-ої та 12-ої радянських армій і 99-ої стрілецької дивізії під час Другої світової війни. Подолавши багато десятків кілометрів учасники пошукової групи відвідали місця бойових дій та музей у с. Підвисоке біля урочища Зелена Брама;

- 2 місце дісталося експедиційній групі під керівництвом Марущак І.О. та Кошеленка О.В., які здійснили захоплюючу 5-ти денну мандрівку мальовничими берегами річки Південний Буг. Маршрут пролягав по території регіонального ландшафтного парку «Гранітно-степового Побужжя» та національного природного парку «Бузький Гард», під час проходження яких вивчались історія створення, будова та принцип дії споруд, що використовують енергію води: водяних млинів, Мигійської гідроелектростанції та Южно-Українського енергокомплексу.

То ж ці 2 роботи будуть представляти Черкаську область на Всеукраїнському рівні і сподіваємося на високі бали та оцінку.

Також гідно було представлено наш заклад у обласному етапі Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби», де вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» (керівник гуртка Коцур І.В.) досліджували маловідомі сторінки боротьби уманчан за самовизначенність в нелегкий для українців період Української революції 1917-1921 рр., і здобули почесне 3 місце.

Вітаємо переможців та призерів краєзнавчих конкурсів і бажаємо їм подальших успіхів у своїй роботі!

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas