Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання міського методичного об’єднання вчителів технічної праці

Відповідно до плану роботи відділу освіти на 2018/2019 навчальний рік 07 лютого 2019 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. О.С. Пушкіна (директор Коваленко З.В.) відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів технічної праці у формі науково-практичного семінару з проблеми «Організація профорієнтаційного впливу на уроках трудового навчання як засобу розвитку конкурентоспроможної особистості».

Метою семінару було проаналізувати аспекти упровадження в освітній процес інноваційних технологій розвитку здатності учнівської молоді до вибору успішної професії, планування кар’єри та формування соціально значущих життєвих компетенцій відповідно до вимог сучасного ринку праці та їх ефективність; активізувати діяльність педагогів щодо запровадження інноваційних форм і методів роботи з профорієнтації учнів; ознайомити із перспективами розвитку технічної праці в Новій українській школі.

Із основними аспектами проблеми, що розглядалася, учасників семінару ознайомив керівник міського методичного об’єднання вчителів технічної праці Пензай С.М. (ЗОШ № 11)

1

Методичний екскурс за темою «Компетентнісний вимір змісту трудового навчання в основній школі в рамках Нової української школи» провів доктор педагогічних наук, професор, викладач УДПУ ім. Павла Тичини Терещук А.І.

1

До уваги учасників семінару було запропоновано експрес-огляд за темою «Підготовка майбутніх фахівців на факультеті інженерно-педагогічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини», який представив доктор педагогічних наук, професор кафедри професійної освіти та технологій за профілями УДПУ ім. Павла Тичини.

1

Профорієнтаційне заняття з елементами тренінгу «На порозі професійного вибору» та презентацію «Використання Інтернет-ресурсів для профорієнтації на уроках трудового навчання» цікаво та змістовно провів вчитель технічної праці, спеціаліст вищої кв. категорії ЗОШ № 1 Соболенко І.М.

1

Підвищенню науково-методичного та фахового рівня вчителів технічної праці сприяв виступ з проблеми «Новітні підходи в професійній діяльності учителя відповідно до завдань Нової української школи», який підготувала вчитель трудового навчання, спеціаліст вищої кв. категорії, вчитель-методист ЗОШ № 4. Кравцова В.В.

У ході «круглого столу» проведено обговорення питань щодо підвищення якості уроків трудового навчання та значення профорієнтаційного впливу на уроках трудового навчання як засобу розвитку конкурентоспроможної особистості в умовах впровадження нового змісту сучасної освіти.

В результаті обговорення відкритих заходів учасниками семінару вироблено відповідні рекомендації.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas