Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Підготовка до шкільного навчання дошкільнят

21.02.2019 року на базі дошкільного навчального закладу ясел-садка комбінованого типу №30 м. Умані в рамках роботи міського методичного об'єднання вихователів старших груп закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів міста відбувся семінар-практикум на тему: «Формування сенсорно-пізнавальної компетентності дошкільників як важливої передумови для підготовки до шкільного навчання».

Учасники семінару пригадали зміст поняття «готовність дитини до навчання у школі», а вчитель початкових класів ЗОШ №14 Пензай Л. І. зосередила увагу присутніх на забезпеченні наступності між закладами дошкільної освіти та Новою українською школою в умовах реформування освіти – освіти компетентностей.

Присутні ознайомились з інноваційними підходами щодо підготовки дітей до школи (вихователь-методист НВК №17 Коврова Є.Б.), з досвідом щодо наступності (вихователь ЗДО №30 Зейнідінова С.П.), інформаційними матеріалами для батьків, які використовуються педагогами з підготовки дітей до навчання в школі (вихователь ДНЗ №25 Флорінська Н. Г. і вихователь ДНЗ №23 Шевчук С. В.).

Викладач-методист вищої категорії КВНЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т. Г. Шевченка» Зброй Валентина Володимирівна у виступі відмітила, що однією з найбільш важливих і актуальних завдань підготовки дітей до школи є розумовий розвиток та формування пізнавальних інтересів дошкільників, зокрема елементарних математичних уявлень, умінь, навичок й запропонувала нові цікаві завдання з паличками Кюїзенера.

Учасники семінару-практикуму переглянули інтегроване заняття у старшій групі з пріоритетом сенсорно-пізнавальних завдань «Мандрівка космічними просторами» із застосуванням блоків Дьєниша, квадратів Воскобовича (вихователь ДНЗ №30 Колбасюк Т. В.).

На завершення семінару-практикуму прийняті рекомендації щодо основних завдань підготовки дошкільників до шкільного навчання.

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas