Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання міського методичного об’єднання вчителів 4-х класів

Відповідно до плану роботи відділу освіти Уманської міської ради на 2018/2019 навчальний рік 28 лютого 2019 року на базі Навчально-виховного комплексу «Уманська міська гімназія - школа естетичного виховання» (директор Яременко М.П.) відбулося планове засідання міського методичного об’єднання вчителів 4-х класів з проблеми «Інтерактивні технології навчання як засіб розвитку творчого мислення на уроках математики».

Метою засідання було ознайомити членів методичного об’єднання з досвідом впровадження в освітній процес початкової школи інноваційних технологій навчання; визначити методичні аспекти активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках математики; розкрити форми та методи розвивального навчання учнів, формування зацікавленості та позитивних мотивів навчання молодших школярів.

Відкрила засідання та ознайомила учасників з темою та завданнями семінару, основними аспектами проблеми, що розглядалася, методист з навчально-виховної роботи методичного кабінету Осіяненко Н.М.

Робота засідання розпочалася з проведення інтерактивних вправ «Знайомство» та «Очікування», що сприяло створенню спільноти та позитивного емоційного настрою учасників семінару.

1

Із змістовною доповіддю, що супроводжувалася презентаційними матеріалами, виступила вчитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист НВК - міської гімназії Мартьянова Л.М. та представила передовий педагогічний досвід вчителя початкових класів вищої кваліфікаційної категорії, вчителя-методиста НВК - міської гімназії Мазай В.М. з теми «Активізація навчально-пізнавальної діяльності учнів молодших класів на уроках математики шляхом застосування інформаційних технологій».

1

Також до уваги учасників семінару було представлено міні-лекцію «Форми та методи розвивального навчання у процесі навчання математики», яку підготувала вчитель початкових класів І кваліфікаційної категорії ЗОШ № 3 Тупчій Н.М.

Змістовний майстер-клас «Методичні основи застосування розвиваючих дидактичних ігор при викладанні математики» провела вчитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії, старший вчитель НВК - міської гімназії. Коба Н.Я.

1

Цікавий майстер-клас «Новітні технології в початковій освіті», під час якого вчителі ознайомились з інноваційною інтерактивною технологією «Світове кафе», провела вчитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії НВК - міської гімназії. Коваль Л.М.,

1

Роботу «методичного калейдоскопу» організували бібліотекарі НВК-міської гімназії Харитонюк М.В. та Коваленко С.В., ознайомивши вчителів з новинками психолого-педагогічної та методичної літератури.

1

У ході «круглого столу» учасники семінару провели обговорення відкритих заходів та виробили рекомендації, які озвучила керівник міського методичного об’єднання Чуганська Г.Г.

Семінар носив науково-практичне та пізнавальне спрямування, сприяв підвищенню фахового рівня та педагогічної майстерності вчителів початкових класів.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas