Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

«Тих днів не померкне слава»

Чим далі відходять в історію події Другої Світової війни, тим яскравіше постає перед світом величний подвиг поколінь, які у смертельному двобої вистояли і ціною неймовірних зусиль перемогли. Час і доля по-різному перегортають сторінки історії. Але ніколи не зникне пам'ять про людей, які винесли випробування найжорстокішою війною.

У складній мозаїці бойових дій Другої Світової війни чільне місце займала Умансько – Ботошанська наступальна операція. Саме про перебіг подій першої декади березня 1944 року та героїчний подвиг військ 2-го Українського фронту 6 березня 2019 року розповів учням 9-11 класів НВК №17 учитель предмета «Захист Вітчизни», член Національної спілки краєзнавців України Юрій Торгало. Під час виховного заходу усі присутні мали можливість переглянути унікальну документальну стрічку – кінорепортаж із фронтів Другої Світової війни «Наші трофеї під Уманню» та документальну стрічку «Визволення Умані, 1944 рік». Обидва фільми знято та змонтовано військовими кінооператорами у березні 1944 року.

У своєму виступі Юрій Вікторович наголосив, що саме Умансько – Ботошанська наступальна операція увійшла до скарбниці військового мистецтва, як одна з найуспішніших фронтових операцій, а війська проявили під час операції велику бойову майстерність та масовий героїзм.

Вічна шана героям та наша безмежна вдячність за їх подвиг. Вони навіки залишаться у пам’яті уманчан та всього українського народу!

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas