Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар – практикум керівників шкільних методичних об’єднань класних керівників

Школа – це передусім простір життя дитини. І тому важливо вибудувати виховний простір так, щоб він сприяв гармонізації відносин між дітьми та учителями, школою і родиною.

Відповідно до плану роботи відділу освіти Уманської міської ради на 2018/2019 навчальний рік 12 березня 2019 року на базі Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10 – медична гімназія» відбувся семінар – практикум керівників шкільних методичних об’єднань класних керівників закладів загальної середньої освіти міста з теми «Роль класного керівника у формуванні ключових компетентностей особистості». Розпочався семінар – практикум з огляду методичної літератури. Учасників зібрання ознайомили з моделлю виховної роботи закладу, з роботою методичного об’єднання класних керівників, шкільним літописом. Заступник директора з виховної роботи закладу Наталія Левченко разом з учнями провела екскурсію по школі. Класний керівник 9 класу Інна Рибальченко підготувала доповідь, у якій акцентувала увагу присутніх на реалізацію компетентністного підходу у навчанні і вихованні учнів та формуванні ключових компетенцій особистості.

Майже сім десятиліть відділяє нас від завершення найкривавішої війни в історії людства, проте українське суспільство зберігає пам’ять про всенародну трагедію і людський подвиг. Саме про події Другої Світової війни йшлося під час виховної години «Ти пам’ятай, ніколи не забудь!», яку підготувала і провела класний керівник 7 класу Анжела Сліпенька. Учні дізналися про визвольну боротьбу за наше місто 10 березня 1944 року, ознайомилися з біографіями героїв – визволителів Уманщини. Сьогодні нинішнє покоління вільної України історія випробовує на зрілість, міцність духу. Тому присутні згадали хвилиною мовчання наших земляків - уманчан, які з гордістю пішли захищати незалежність та територіальну цілісність нашої держави, але, на жаль, не повернулись. По завершенню заходу учні представили власні проекти з теми «Яким ми бачимо у майбутньому наше місто».

«Слово пророче святе...» Особливо, якщо ці слова стосуються Тараса Шевченка. Його думки стали іскрою, що запалила полум'я в серцях мільйонів. У рамках Шевченківського тижня учні 8 класу на чолі із класним керівником Людмилою Пучковою підготували виховний захід «Поет живе в серцях свого народу». Учні із задоволенням декламували вірші, виконували пісні на слова поета. Свято не залишило нікого байдужим до творчості великого майстра слова.

На завершення учасники семінару обмінювалися думками, визначились з головними рисами сучасного класного керівника та ключовими компетентностями у повсякденній педагогічній практиці. Методист з НВР методичного кабінету відділу освіти Уманської міської ради Інна Толобистюк підвела підсумки, наголосила, що виховну систему школи потрібно створювати спільними зусиллями всіх учасників освітнього процесу: педагогами, батьками, учнями, громадськістю. Семінар-практикум пройшов в атмосфері творчої співпраці, піднесення ролі классного керівника у формуванні творчого працездатного учнівського колективу. По закінченню гості щиро подякували організаторам за змістовний та цікавий семінар, побажали подальших успіхів.

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas