Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Участь вихованців станції юних техніків м.Умані в обласних змаганнях з повітряних зміїв

Весна - час конкурсів, змагань.

Вже традиційно, щороку на базі комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» проводяться обласні змагання з повітряних зміїв.

Повітряний змій винайдений в Китаї понад 2 тисячі років тому.

Запускати зміїв – це велике мистецтво. Цікаво, що не все залежить від вітру, бо потрібно ще вміти правильно управляти їх польотом, адже повітряний змій – літальний апарат, який важчий за повітря, але за рахунок своєї конструкції та тиску вітру на поверхню, він тримається у повітрі.

12, 13 квітня 2019 року команда станції юних техніків м. Умані взяла участь в обласних змаганнях. Креативність, стендовість, кут підняття фантастичних зміїв оцінювало професійне журі. Учасники вправно керували плоскими, коробчастими та іншими видами повітряних зміїв, демонстрували високий рівень теоретичних знань та практичних вмінь, які здобули, займаючись у гуртках.

Після напружених запусків, юні вихованці СЮТ зайняли 3 командне місце, у складі: Ковалевського Івана, Коваленка Володимира, Ганути Мирослава, Килюшика Артема.

1

Здобули ряд перемог в особистій першості: третє місце - Ковалевський Іван у класі моделей «Об’ємний безкаркасний змій», друге місце – Коваленко Володимир у класі моделей «Змій –потяг». Переможцем у класі моделей «Експериментальний змій» став Килюшик Артем.

Вітаємо з перемогами вихованців та їх керівника гуртка Ляховського Василя Олексійовича. Бажаємо успіхів в майбутньому!

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas