Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Навчально – польові збори – 2019

Держава, її кордони та люди, що їх охороняють і захищають, утворюють єдине ціле – онову національної безпеки. Сьогодні в країні приділяється багато уваги патріотичному та військово – патріотичному вихованню учнівської молоді. Закон України «Про загальний військовий обов’язок і військову службу» визначає конкретні завдання підготовки молоді до військової служби у Збройних Силах України, зокрема допризовної підготовки, яка має забезпечити здобуття молоддю початкових знань із загальновійськових дисциплін (за програмою предмету «Захист Вітчизни»).

З метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів під час вивчення предмету «Захист Вітчизни», згідно із затвердженою програмою навчально-польових занять, 24 квітня та 25 квітня 2019 року відбулися навчальні стрільби з випускниками 11 класів 2019 року на стрільбищі Старобабанівської виправної колонії №92 управління Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області. Також для юнаків та дівчат проведена екскурсія до в/ч А-2012, під час якої школярі ознайомилися з територією військової частини, організацією внутрішнього порядку, розташуванням військовослужбовців, порядком зберігання військової техніки і зброї, харчуванням військовослужбовців. Учні побували у казармі, а також мали можливість ознайомитись із озброєнням військової частини.

На полігоні були проведені практичні заняття з питань надання першої долікарської допомоги, розбирання та збирання автомата АК-74, спорядження магазинів, порядок прицілювання. Особливу увагу військовослужбовці звернули на заходи безпеки щодо поводження з вибухонебезпечними предметами та предметами невідомого походження, розповіли про види мінно-вибухового обладнання та загородження.

На вогневому рубежі, під наглядом інструкторів, учні відпрацювали навички стрільби зі зброї. Військовослужбовцями була забезпечена чітка організація занять, безпека під час прийомів і правил стрільби, висока дисциплінованість. Проведення таких практичних занять сприятиме закріпленню знань і умінь з теоретичної, практичної, фізичної та психологічної підготовки молоді до майбутньої військової діяльності, що пов’язана із захистом Вітчизни. Застосувати на практиці здобуті знання зі стрільби мали можливість 174 учні закладів загальної середньої освіти.

Навчально-польові збори з учнями випускних класів у рамках вивчення предмету «Захист Вітчизни» були організовані та проведені відділом освіти Уманської міської ради спільно з Уманським об’єднаним міським військовим комісаріатом, на чолі з військовим комісаром, полковником Борисюком О.А.

З 24 квітня по 26 квітня 2019 року в Уманському медичному коледжі для дівчат були проведені майстер – класи з надання першої долікарської допомоги. Учнів вчили правильно діяти при кровотечах верхніх і нижніх кінцівок, надавати допомогу при ранах голови, черевної порожнини, здійснювати серцево-легеневу реанімацію, накладання пов’язок при пошкодженні черепа, плечового та колінного суглобів, кисті та інші.

Показові заняття були підготовлені та проведені кваліфікованими викладачами хірургії Уманського медичного коледжу. В загальному, майстер–класи відвідали 214 дівчат одинадцятих класів закладів загальної середньої освіти міста.

Завершальним етапом навчально – польових зборів стало проведення змагань серед допризовної молоді. Цей захід підготовлено відділом освіти Уманської міської ради спільно з відділом фізичної культури і спорту Уманської міської ради. Головною метою змагань є залучення учнівської молоді до систематичних занять військово – прикладними видами спорту як однієї з форм підготовки до служби у Збройних Силах України.

Учні змагалися у 5 видах: метання ручної гранати, підтягування на перекладині, біг 100 м, біг 400 м, перетягування канату. На підсумковому шикуванні учні ЗЗСО №№ 3,4,9 були нагороджені грамотами відділу фізичної культури і спорту Уманської міської ради за кращі результати змагань. Також були відзначенні школи, які здобули перемогу у командному заліку з усіх видів змагань.

Практика проведення навчально - польових зборів учнівської молоді буде продовжуватися, адже такі заходи мають оздоровчий, військово-практичний, патріотичний і командно - злагоджувальний аспекти, що є дійсно актуальним у вихованні нинішніх школярів!

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas