Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Тиждень пам’яті Василя Сухомлинського

З метою вивчення, популяризації та впровадження у освітній процес принципів Гуманної педагогіки, упродовж багатьох років, за ініціативи відділу освіти Уманської міської ради, проводиться Тиждень пам’яті Василя Сухомлинського - видатної постаті ХХ сторіччя, засновника новаторської гуманістичної педагогіки, ключові засади якої покладені в основу нового Державного стандарту початкової освіти.

У рамках роботи Тижня, приуроченого 101 річниці від дня народження педагога-гуманіста, у закладах дошкільної та загальної середньої освіти міста проведено ряд цікавих заходів для педагогічних працівників, учнів, вихованців та їх батьків. У всіх закладах освіти міста організовано роботу інформаційно-тематичних, бібліотечних виставок під загальною темою «Василь Сухомлинський - видатний український педагог, письменник і публіцист», що сприяло розширенню світоглядних знань про життєвий та творчий шлях В. Сухомлинського, багатогранність його особистості.

1

Інформаційно-тематична виставка

Цікаво та змістовно проведено панораму нетрадиційних уроків, інтегрованих та комплексних занять, бібліографічних уроків, годин спілкування з використанням творчої спадщини В. Сухомлинського: «Не буває людини без рідної Батьківщини», «Доброта – це краса людської душі», екскурсій до науково-дослідної лабораторії «В. Сухомлинський і школа ХХІ століття» УДПУ ім. Павла Тичини та «Кімнати казок В. Сухомлинського» НВК № 7-колегіуму.

Формуванню морально-етичних якостей учнів та вихованців сприяли проведені у закладах виховні години, літературні читання, хвилинки-милування, хвилинки-роздуми, хвилинки - цікавинки за творами В. Сухомлинського, екологічні екскурсії, уроки мислення у природі, квест «Творча скарбниця В.Сухомлинського», театралізовані вистави за прочитаними творами «Живі сторінки казок В. Сухомлинського», конкурси на кращий власний твір «У кожній казці мудрості перлина», виставки дитячих малюнків «Казка ожива на папері» та активна участь у фестивалі інсценізації творів В. Сухомлинського на базі УДПУ ім. Павла Тичини.

1

Сучасне читання казок В. Сухомлинського

1

Малюємо за творами В.Сухомлинського

1

Урок під відкритим небом

У рамках роботи Тижня пам’яті організовано змістовну роботу з педагогічними працівниками закладів освіти. Цікаво пройшли педагогічні читання з проблем: «Золоті розсипи педагогічних ідей В. Сухомлинського» та «Реалізація творчої спадщини педагога-гуманіста в освітньому процесі дошкільного закладу», засідання «круглого столу» з елементами тренінгу «Впровадження гуманістичних ідей В. Сухомлинського в практику роботи педагогів як інтелектуальна основа педагогічної майстерності» та «Технологія «Школи радості» як один з ефективних шляхів впровадження особистісно-орієнтованої системи виховання», тренінгові заняття «Пізнавати світ розумом і серцем», педагогічні години «Вивчення педагогічної спадщини В. Сухомлинського в самоосвітній діяльності вихователів», панорама творчих знахідок з впровадження педагогічної спадщини В. Сухомлинського, ярмарок педагогічних ідей, перегляд документальних фільмів «Сонце Василя Сухомлинського» та «Маленька батьківщина великого педагога».

Цікаво організовано роботу з батьківською громадою засобами проведення різнопланових заходів: батьківського лекторію «Про виховання гуманних почуттів у дітей за творами В. Сухомлинського», інформаційного дайджесту «Мудрість батьківської любові», інтегрованих та комплексних занять «Педагогічна та батьківська мудрість виховання», консультування «Формування ціннісного ставлення до праці за творами В. Сухомлинського», години спілкування «Золоті правила сімейного виховання».

Цікаво проведено Тиждень пам’яті у школі № 11, яка є опорним закладом з проблеми вивчення та впровадження у освітній процес спадщини В. Сухомлинського. У рамках роботи Тижня проведено змістовні заходи для учнів початкових класів: відкриті уроки та виховні години на тему: «Хай добрим ваше серце буде», заняття з елементами тренінгу «Чи уміємо ми спілкуватися», свято «Чарівний світ добра», вікторину за оповіданнями та казками В. Сухомлинського, благодійну акцію «Добрі серця творять дива» (передача зібраних продуктів в обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей).

1

Екологічний урок за творами В. Сухомлинського

1

Свято Чарівний світ добра

У шкільній бібліотеці було організовано виставку творів та наукових праць видатного педагога сучасності «Я ніколи в житті не належав собі», науково-методичної літератури, творчих доробок вчителів, а у рекреації закладу - виставку дитячих малюнків «У світі казок Василя Сухомлинського» та виставку осінніх композицій «Щедрість уманської землі».

Плідна робота, проведена педагогічними колективами закладів дошкільної та загальної середньої освіти міста, сприяла вирішенню завдань Нової української школи з формування всебічно розвиненої, гармонійної особистості, поширенню далекоглядної і перспективної ідеології, розробленої видатним педагогом-гуманістом Василем Сухомлинським.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas