Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Науково - практичний семінар вчителів обслуговуючої праці

Відповідно до плану роботи відділу освіти на 2019/2020 навчальний рік на базі Навчально-виховного комплексу «Уманська міська гімназія - школа естетичного виховання» (директор Яременко М.П.) відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці у формі науково-практичного семінару з проблеми «Об’єкти проектної діяльності на уроках трудового навчання».

Метою методичного заходу було ознайомлення учасників семінару з особливостями організації проектної діяльності на уроках обслуговуючої праці, підвищення фахового рівня та педагогічної майстерності вчителів.

Проблему «Об’єкти проектної діяльності на уроках обслуговуючої праці» у змістовній доповіді розкрила вчитель трудового навчання вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист НВК - міської гімназії Мороз О.О. та провела на високому науково-методичному рівні з учасниками семінару змістовний і цікавий майстер-клас з теми «Виготовлення підвіски та браслета технікою макраме». Вчителі обслуговуючої праці мали змогу взяти участь у виконанні цікавого практичного завдання з виготовлення макраме технікою плетення джутом на основі дерев’яних паличок.

1

1

1

Також перед учасниками семінару виступила вчитель обслуговуючої праці вищої кваліфікаційної категорії ЗОШ № 5 Андрухович Н.О. та ознайомила з матеріалами обласного семінару, проведеного на базі КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР», з проблеми «Особливості викладання трудового навчання в класах, які не поділяються на групи».

1

Логічним доповненням до плану роботи засідання став огляд науково-методичної літератури, виставки творчих робіт учнів та проведення «круглого столу», під час якого було здійснено обмін досвідом роботи з проблеми семінару. У результаті обговорення відкритих заходів вчителями вироблено рекомендації, з якими присутніх ознайомила керівник міського методичного об’єднання Кравцова В.В.

1

Семінар сприяв підвищенню професійної майстерності вчителів щодо підвищення ефективності уроків обслуговуючої праці засобами проектної діяльності.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas