Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

День захисника України

В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня –важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а віднедавна й День захисника України.

Українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. Тому ця дата є спільною і для сивочолих ветеранів, і для тих, хто нині знаходиться на бойовому посту, і для майбутніх захисників держави.

З метою вшанування бойового подвигу, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі, збереження та розвитку національних військових традицій, в рамках реалізації ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», протягом жовтня 2019 року в усіх закладах загальної середньої освіти міста організовано проведення низки тематичних заходів, присвячених Дню захисника України, Дню українського козацтва, а саме: виховні години, години спілкування, Уроки мужності, лекції, бесіди на теми «Зростаємо патріотами», «Я-захисник. Я цим пишаюсь», «В єдності наша сила», «Ми роду козацького діти», «День захисників України: сучасне свято з історичними витоками», «Відвага, мужність, честь», «Захисник України – гордість народу», «Пам’ятаймо минуле заради майбутнього» та інші, зустрічі з ветеранами та військовослужбовцями АТО/ООС: Олександром Соболенком (НВК №10, ЗЗСО №11), Сергієм Сердюком (НВК №10), Олексієм Мінтусом (ЗЗСО №11), Вікторією Кравецькою (ЗЗСО №11), Максимом Меркаміловим (ЗЗСО №1, УСШ №12, НВК № 17), Ольгою Ситник, головою волонтерської організації «До перемоги» (НВК №10), виставки художньої та документальної літератури «Вони захисники України», «14 жовтня - День Захисника України», «Від козацтва до сьогодення», «Захисники Вітчизни», футбольні зустрічі, спортивні змагання та ін. Учні 9-х класів ЗЗСО №11 здійснили прибирання братських могил на Міщанському кладовищі. 10 жовтня 2019 року козацький клас «Уманські отамани» (11-А) ЗЗСО №3 відвідали смт. Голованівськ у рамках краєзнавчої екскурсії проекту «Чумацькими шляхами Уманщини». З 07.10. по 11.10.2019 року у закладах загальної середньої освіти проведено стройовий вишкіл серед учнів 5-11 класів за програмою Всеукраїнської дитячо – юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» «(Джура)».

З 01.10.2019 року по 30.10.2019 року, з метою збереження пам’яті про подвиги військовослужбовців Збройних Сил України, як новітньої бойової історії України, для учнів 8-11 класів у кінотеатрі «Прем’єра» організовано демонстрацію національних фільмів «ВОЇНИ ДУХУ» та «ПОЗИВНИЙ ЗЕНІТ» у рамках патріотичного проекту «Кіно, що наближає перемогу».

14 жовтня 2019 року у кінотеатрі «Прем’єра» відбулася зустріч лідерів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти з учасником бойових дій АТО Віталієм Владикою. Також діти мали можливість переглянути документальний фільм «ПОЗИВНИЙ ЗЕНІТ» (фільм 3).

Сьогодні ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях. Вкотре переконуємося, що нинішні військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь захисників Вітчизни. Вони надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості держави, миру та спокою нашого народу!

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas