Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Виїзний семінар – практикум учителів музичного мистецтва

Відповідно до плану роботи відділу освіти Уманської міської ради на 2019/2020 навчальний рік 24 жовтня 2019 року відбувся виїзний семінар – практикум учителів музичного мистецтва на тему «Роль музики у формуванні національно – патріотичної свідомості учнівської молоді». Мандрівка до сіл Шевченкове та Моринці вийшла цікава, захоплююча та надала можливість учителям музичного мистецтва збагатити свої знання щодо музичної та літературної спадщини Т.Г.Шевченка.

Перша зупинка виїзного семінару - село Шевченкове, що до 1929 року називалося Керилівка. Саме тут в сім’ї кріпака зростав геніальний поет, прозаїк, художник, фольклорист, етнограф, громадський діяч Тарас Григорович Шевченко. З цікавістю учасники семінару відвідали музей поета, який було урочисто відкрито у 1939 році. Зараз для відвідувачів відкрито п’ять залів, що розповідають про сім’ю, в якій народився та зростав наш національний геній, про його дитинство. Представлені меблі родини й меблі з палацу Енгельгартів, де служив ще малий Тарас. На території музею учителі мали можливість оглянути точну копію рідної хати поета, яка була збудована на честь 175-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка у 1989 р.

Наступна зупинка- садиба-музей в селі Моринці, що дає уявлення про той будинок, де народився знаменитий поет і що впливало на перші роки його життя. У дитинстві та юності Тарас неодноразово бував у Моринцях. Він часто описував село у своїх творах. А описувати було що, адже, розкидане на численних пагорбах, воно і нині дуже красиве.

Під час екскурсії учасники семінару дізналися, що Шевченкове та Моринці, разом із прилеглими селами Будище і Вільшана об’єднані у Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка».

Яскраві враження залишилися у педагогів від поїздки на Батьківщину Т.Г.Шевченка. Чудова природа, дивовижна душевна атмосфера, нові відкриття, і все це за один насичений і цікавий день.

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas