Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Одноденні семінари - тренінги для вчителів 1-х класів з питань діяльнісного навчання з LЕGO

З метою підвищення фахового рівня педагогічних працівників, підготовки до роботи в умовах впровадження концептуальних засад Нової української школи відповідно до наказу КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» від 13.08.2019 № 83/01-06 «Про проведення додаткових одноденних тренінгів «Ігрові та діяльнісні методи навчання за методикою the Lego Foundation» на базі відділу освіти Уманської міської ради організовано проведення одноденних семінарів-тренінгів для вчителів початкових класів, які навчають учнів за новим Державним стандартом.

26 жовтня 2019 року на базі Навчально-виховного комплексу № 24 «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад І ступеня» (директор Данилюк І.С.) та 29 жовтня 2019 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 (в.о. директора Орлик О.І.) відбулися одноденні семінари-тренінги для вчителів 1-2 класів закладів загальної середньої освіти м. Умань та Паланської ОТГ з проблеми «Ігрові та діяльнісні методи навчання у початковій школі».

Працюючи у різнопланових інтерактивних локаціях під керівництвом тренера Осіяненко Н.М. учасники семінару - тренінгу мали змогу ознайомитися з метою, завданнями та основними напрямками роботи за програмою «Безмежний світ гри з Lego» у рамках дії проекту «Сприяння освіті» у відповідності до меморандуму, підписаного МОН України та фундацією Lego Foundation, усвідомити значенням гри, як інноваційної технології розвитку та навчання молодшого школяра, засобу формування навичок ХХІ століття.

Вчителі поглибили свої знання про виконавчі функції мозку та їх значення у системі роботи з успішного засвоєння програмового матеріалу, формування ключових компетентностей та наскрізних вмінь, розвитку творчого потенціалу учнів початкової школи, створивши у групах оригінальні інтелект-карти.

Також учасники семінару-тренінгу дізналися про використання цеглинок LЕGO в освітньому процесі початкової школи; практично ознайомилися з методикою компетентнісного навчання «Шість цеглинок», яка сприяє розвитку пам’яті, творчого мислення, креативності учнів початкових класів; з’ясували питання щодо впливу гри на сфери розвитку дитини; взяли активну участь у проведенні смарт - зарядки та виконанні вправ із застосуванням цеглинок наборів Lego Duplo та Lego Sistem.

Навчання пройшло у дружній атмосфері. Педагоги виявляли креативний підхід до виконання поставлених завдань, активно включалися у роботу під час проведення групових та парних інтерактивних вправ, що сприяло підвищенню їх фахового рівня та професійної майстерності, формуванню практичних умінь з організації освітнього процесу в умовах впровадження Нової української школи.

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas