Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Науково-практичний семінар для вчителів 3-х класів

Відповідно до плану роботи відділу освіти на 2019/2020 навчальний рік 14 листопада 2019 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 8 (директор Шелепко Г.А.) відбувся науково-практичний семінар для вчителів 3-х класів закладів загальної середньої освіти міста з проблеми «Реалізація завдань математичної освітньої галузі засобами інноваційних освітніх технологій».

Метою семінару було ознайомити вчителів початкових класів із завданнями математичної освітньої галузі у світлі запровадження Концепції НУШ та їх реалізації через застосування інноваційних освітніх технологій, розкрити засоби поєднання матеріалу для інтегрування математичної освітньої галузі з різними предметами у 3 класі, підвищення фахового рівня та педагогічної майстерності педагогів.

З інтерактивною міні-лекцією з проблеми «Інтерактивні форми організації навчальної діяльності молодших школярів на уроках математики», що супроводжувалась змістовними презентаційними матеріалами, виступила Кравченко Л.В., вчитель початкових класів І кваліфікаційної категорії ЗОШ № 8. Вона глибоко проаналізувала питання щодо ролі учителя у створенні розвивального освітнього середовища, яке б сприяло організації самостійної діяльності учнів за допомогою інтерактивних інноваційних освітніх технологій, таких як «Сторітелінг», «Кластер», «Перевернуте навчання», «Технологія STEM», «Кольорові капелюхи», «LEGO», «Кейс-метод».

1

1

Вчитель початкових класів вищої кваліфікаційної категорії ЗОШ № 9 Касьянова Л.А. поділилася досвідом роботи із застосування технології «Кейс-метод» та продемонструвала свою педагогічну майстерність, провівши з учасниками семінару інтерактивне заняття «Творчий розвиток та апробація кейс-методу на уроках математики у 3 класі».

1

1

Цікаве практичне заняття з проблеми «Використання задач екологічного та краєзнавчого змісту на уроках математики як засобу формування екологічної культури учнів» організувала Танцюра Л.О., вчитель початкових класів І кваліфікаційної категорії НВК № 6, ознайомивши учасників семінару із методикою застосування задач екологічного та краєзнавчого змісту на уроках математики у 3-му класі.

1

Виставка психолого-педагогічної та методичної літератури, яку організувала та провела Чамлай Н.В., вчитель початкових класів І кваліфікаційної категорії ЗОШ № 8, стала гармонійним доповненням до заходів, проведених на семінарі.

Вчителі 3-х класів обмінялись своїми думками з означеної проблеми та виробили рекомендації щодо реалізації завдань математичної освітньої галузі засобами інноваційних освітніх технологій, забезпечення реалізації єдиного освітнього простору відповідно до Державного стандарту початкової освіти, якості навчального процесу згідно Концепції НУШ.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas