Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Лідерці уманських шкіл взяли участь у заходах глобальної ініціативи ЮНІСЕФ «Дитяча сесія»

Тридцять років тому світові лідери взяли на себе історичне зобов’язання щодо дітей у світі, прийнявши Конвенцію ООН з прав дитини – міжнародну угоду про дитинство. Ця Конвенція була ратифікована найбільшою кількістю країн з-поміж усіх міжнародних договорів про права людини в історії. Вона допомогла змінити на краще життя дітей у всьому світі. Але й досі не всі діти у світі можуть насолоджуватись повноцінним дитинством.

Так, 20 листопада 2019 року у рамках заходів глобальної ініціативи ЮНІСЕФ «Дитяча сесія», з нагоди відзначення Всесвітнього дня дитини та 30-річчя Конвенції ООН з прав дитини голови учнівських самоврядувань закладів загальної середньої освіти міста, члени міського клубу «Лідер» відвідали відділ освіти Уманської міської ради. Це гарна нагода для дітей відчути себе залученими до серйозних процесів, а для управлінців – можливість дослухатись до дітей та їх потреб. Для учнів проведена екскурсія структурними підрозділами відділу освіти, під час якої лідерці мали можливість побувати на місці дорослих, подумати над вирішенням проблем, які стоять сьогодні перед освітянами. Також діти побували на засіданні ради методичного кабінету за участі методистів закладів дошкільної освіти, заступників директорів з навчально – виховної роботи закладів загальної середньої освіти та побачили яким чином приймаються відповідні рішення.

Завершальним етапом заходів стало обговорення актуальності Конвенції ООН з прав дитини, яке було проведене у форматі «world cafe». Участь у заході взяли голови учнівських самоврядувань, заступники директорів з навчально – виховної роботи та працівники методичного кабінету відділу освіти. Захід провела Надія Рудик, учитель історії та правознавства НВК №7 – колегіуму. Після обговорення усі дійшли думки, що становлення правової держави розпочинається із формування громадянського суспільства, як об’єднання активних, небайдужих та правосвідомих патріотів своєї держави. Дотримання прав людини починається із ставлення суспільства до своїх дітей. Любляче суспільство піклуватиметься про забезпечення їхньої свободи і гідності, створить умови, за яких вони зможуть повною мірою розкрити свої здібності і закласти основу повноцінного і плідного життя.

Конвенція звернена у майбутнє, оскільки в ній визнається, що сьогоднішнім дітям, а вони складають половину населення світу, належить продовжити справу становлення справедливого й гуманного соціального порядку.

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas