Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Робота Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Уманської міської ради Черкаської області як інноваційної школи в умовах сучасної освіти

1

Місто Умань характеризується швидкими змінами в усіх сферах життя, зокрема й освітянського простору. Вимогою сьогодення стає навчання з використанням інноваційних технологій, які якісно перевищують класичну освіту. Рішенням Уманської міської ради від 23 грудня 2016 року № 6.16-22/7 затверджено міську цільову програму «Інноваційні школи м.Умань» на період до 2020 року. Це регіональний проект, аналогів якому немає, тому і розпочинати його реалізацію у стандартних умовах було непросто, адже в управлінні інноваційною діяльністю ЗОШ № 3 необхідно було використовувати проектно-цільовий підхід, що передбачає стратегію системних змін.

Головна мета роботи колективу Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Уманської міської ради Черкаської області - створити ситуацію успіху для розвитку особистості дитини, дати можливість кожному учневі відчути радість досягнення цілі, усвідомлення своїх здібностей, віри у власні сили, задоволення від здолання труднощів і навчити розуміти, що задарма в житті нічого не дається, скрізь необхідно прикласти зусилля.

За підсумками впровадження заходів Програми за ці роки необхідно відзначити зміни у школі, які відбулися шляхом якісно нового рівня освітньої діяльності. ЗОШ № 3 займає провідні місця в м.Умань за результатами ЗНО, олімпіад, конкурсів, спортивних змагань; поліпшилась матеріально-технічна база, акцент був зроблений на інформаційно-комунікативне забезпечення; відбулися зміни в освітньому дизайні; удосконалено систему національно-патріотичного виховання на уроках, позакласній діяльності; активізована співпраця з громадськістю, батьками; активно впроваджується педагогіка партнерства тощо.

Зважаючи на особливість розташування закладу, учнівсько-вчительсько-батьківський колектив школи намагається перетворити її на центр культурно-просвітницького життя мікрорайону. У закладі створено свій стиль виховання і традиції, які постійно трансформуються і оновлюються у світлі сучасних підходів до організації діяльності закладів загальної середньої освіти.

13.12.2019 року відбулася зустріч керівництва школи з батьківською громадськістю. У ході екскурсії по закладу директор школи Пікалюк Андрій Іванович ознайомив батьків із змінами, що відбулися у кабінетах, рекреаціях, роздягальнях; розповідав про проведену роботу у проекті «Інноваційні школи Черкащини».

1

1

1

Після екскурсії батьки, педагоги були запрошені на міні-концерт органів учнівського самоврядування та виступ колективу 5-Б класу.

1

По закінченню концерту Пікалюк А.І. звітував про свою діяльність, діяльність педагогічного колективу, досягнення школи, озвучив проблеми та ідеї на майбутнє, надав фінансовий звіт.

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas