Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Право – мистецтво добра і справедливості

З метою підвищення загального рівня правової культури учнів та набуття ними відповідного рівня правових знань в усіх закладах загальної середньої освіти міста з 09.12. 2019 року по 13.12.2019 року відбувся тиждень права з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Під час тижня проведено Всеукраїнський урок «Права людини» для учнів 8-11 класів за участю працівників сектору ювенальної превенції ВП ГУНП, міськрайонного суду, ряд правопросвітницьких тематичних заходів :

- для учнів 8-11 класів - година спілкування «Адміністративна та кримінальна відповідальність дітей за скоєння правопорушення»;

- для учнів 6-7 класів - зустрічі з працівниками сектору ювенальної превенції ВП ГУНП, міськрайонного суду;

- у шкільних бібліотеках оформлено виставку тематичної літератури з теми

- «Світ моїх прав»;

- виставки малюнків, стіннівок, плакатів «Права людини, права дитини», «Я маю право»;

- для учнів 5-11 класів - вікторини на теми: «Знай та поважай свої права», «Права дитини» ;

- для учнів 2-11 класів - виховні години, бесіди, години спілкування на теми: «Юридична відповідальність та її види», «Правовий кошик казкових героїв», «Правова свобода в Україні», «Знаємо та реалізуємо свої права», «Ви маєте право на життя», «Діти в правовій державі», «В країну прав», «Сторінками Загальної декларації прав людини»;

- для учнів 9-11 класів - «круглі столи»: «Право на захист від психологічного та фізичного насильства», «Насильство в сім’ї – де шукати допомогу?», «Пустощі та кримінальна відповідальність», «Цивільні права неповнолітніх та їх цивільно-правова відповідальність», «Як не стати жертвою булінгу»;

- для учнів 10,11 класів - диспути: «Правопорушення та їх наслідки», «Булінг у шкільному середовищі. Як запобігти», «Чому право на свободу слова є важливим?», «Запитання від Феміди».

Центром інтегрованих соціальних послуг міста Умань проведено тренінги з учнями 8-11 класів на теми: «Твої права та обов’язки», «Розвиток толерантності та поваги до інших», «Самомотивація та позитивне ставлення до себе», «Усі ми різні – всі ми особливі».

1

Урок права у 9 класі школи №11

1

Урок права в НВК№7-колегіумі

1

Виховна година у 6 класі «Скажемо булінгу «НІ!» у 6 класі школи№ 11

1

У бібліотеці школи №14 виставка тематичної літератури «Світ моїх прав»

1

Зустріч учнів 9-х класів з начальником служби у справах дітей Декарчуком О.С на тему: «Пустощі та кримінальна відповідальність»

1

Проект «Наші права та обов’язки» - учні 3 класу НВК№17



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas