Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Підтримка дітей з особливими освітніми потребами – пріоритетне завдання міської влади

Завершується капітальний ремонт ІІ поверху комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської міської ради (далі - ІРЦ), де облаштовуються кабінети фахівців для надання психолого-педагогічної допомоги, директора, кімната психологічного розвантаження і конференц-зал для проведення семінарів, нарад, консультацій з педагогічними працівниками та батьками.

Інклюзивно-ресурсний центр розпочав роботу з 1 вересня 2019 року.

Основним завданням центру є проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей та надання корекційно-розвиткової допомоги дітям з особливими освітніми потребами.

Кваліфікований супровід дітей здійснюють 3 вчителі-логопеди, 2 вчителі-дефектологи, 2 практичних психологи.

Впродовж цього часу комплексну оцінку розвитку пройшли 422 дитини, які стоять на обліку в інклюзивно-ресурсному центрі.

На даний час корекційно-розвиткові послуги надаються 62 дітям з особливими освітніми потребами, в минулому році такі послуги отримували 75 дітей.

Також фахівці центру надають консультації та рекомендації закладам дошкільної та загальної середньої освіти з питань організації інклюзивного навчання, беруть участь у засіданнях команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами, надають консультації та психологічну підтримку батькам дітей з особливими освітніми потребами.

Для створення належних умов роботи ІРЦ з міського бюджету у 2018 році на капітальний ремонт приміщення І поверху використано 700 000 грн. та 30 000 грн. на придбання меблів та корекційно-розвивального обладнання, у 2019 році на капітальний ремонт ІІ поверху приміщення виділено 508 000 грн.

За рахунок державної субвенції на підтримку осіб з особливими освітніми потребами в сумі 307 285 грн. закуплено обладнання для оснащення кабінетів ІРЦ.

Завдяки розширенню приміщення інклюзивно-ресурсного центру є можливість обслуговувати більшу кількість дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі дітей з інших районів на договірних засадах.

З 1 лютого 2020 року фахівці центру відчинять двері другого поверху ІРЦ, де завдяки міській владі створені комфортні та затишні умови для дітей з особливими освітніми потребами нашої територіальної громади.

1

1

1

1

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas