Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар-практикум керівників шкільних методичних об’єднань вчителів початкових класів

23 січня 2020 року на базі Уманської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням англійської мови відбувся семінар-практикум на тему: «Особистісно орієнтовані компетентнісні та діяльнісні підходи до організації роботи ШМО як засіб успішного впровадження Нової української школи» за участю керівників шкільних методичних об’єднань вчителів початкових класів.

Метою семінару було ознайомити його учасників з інноваційними методами та формами методичної роботи; сприяти активізації інноваційної діяльності, творчої активності, розвитку креативності керівників шкільних методичних об’єднань, створенню атмосфери співпраці та взаємодії педагогів в умовах реформування змісту сучасної освіти.

На семінарі були розглянуті питання щодо шляхів модернізації системи методичної роботи з вчителями початкових класів в умовах впровадження в освітній процес концептуальних засад Нової української школи.

Керівник шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів УСШ № 12 Євстаф’єва Л.В. під час проведення інтерактивної лекції, за активної участі учасників семінару, глибоко розкрила актуальне питання «Інноваційні технології організації науково-методичної роботи з вчителями початкових класів».

1

Цікаву форму практичного засвоєння теоретичного матеріалу з питань організації науково-методичного супроводу удосконалення професійної майстерності вчителів та організації засідань методичного об’єднання початкових класів в умовах реформування змісту сучасної освіти запропонувала член ШМО вчителів початкових класів УСШ № 12 Шарапановська О.А., організувавши проведення воркшопу на тему: «Професійна деонтологія керівника шкільного методичного об’єднання».

1

Особливий інтерес в учасників семінару викликала тема «Скрайбінг як сучасна форма візуалізації навчального матеріалу», що була вдало реалізована членом ШМО вчителів початкових класів УСШ № 12 Савочкою О.А., шляхом розкриття теоретичного аспекту питання з опорою на презентаційні матеріали та активної участі керівників ШМО у виконанні практичного завдання - створенні аплікаційного скайбінгу до запропонованих теоретичних матеріалів з використанням інформаційно - комунікацйіних технологій та демонстрацією результатів виконаної роботи.

1

Ділову гру на тему: «Інноваційний метод «Шість капелюхів мислення» Едварда Де Боно» як форма проведення засідання методоб’єднання» цікаво та змістовно провела член ШМО вчителів початкових класів УСШ № 12 Захаренко О.Ф. та розкрила шляхи формування латерального мислення у педагогів.

1

У виступі керівника ШМО вчителів початкових класів ЗЗСО № 3 Танасюк Н.Г., було висвітлене важливе питання «Психолого-педагогічне забезпечення особистісно зорієнтованої освіти на засадах Гуманної педагогіки у закладі загальної середньої освіти».

1

Методичний калейдоскоп «Новинки психолого-педагогічної та методичної літератури» представила керівник ШМО вчителів початкових класів УСШ № 12 Євстаф’єва Л.В.

Під час «круглого столу», який провела методист з НВР МК Осіяненко Н.М., у ході активного обговорення питань, що розглядались на семінарі, були вироблені відповідні рекомендації.

Семінар сприяв підвищенню фахового рівня та педагогічної майстерності керівників шкільних методичних об’єднань вчителів початкових класів.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas