Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці

4 лютого 2020 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 (директор Очеретяний Л.М.) відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці у формі семінару-практикуму з проблеми «Формування професійних компетентностей на уроках трудового навчання», в роботі якого взяли участь викладачі Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини.

Метою семінару було ознайомлення з основними шляхами формування професійних компетентностей педагогів на уроках трудового навчання; формування практичних навичок засобами участі у майстер-класах з виготовлення виробів із тканини, паперу, бісеру та художньої обробки шкіри; підвищення фахового рівня та педагогічної майстерності вчителів.

Відкрила засідання та ознайомила присутніх з темою, завданнями, планом семінару та основними аспектами проблеми, що розглядалася, методист з навчально-виховної роботи методичного кабінету відділу освіти Осіяненко Н.М.

Питання про організацію післядипломної освіти педагогічних працівників глибоко розкрила Герасименко О.В., кандидат педагогічних наук, доцент, відповідальний за організацію курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників в УДПУ імені Павла Тичини.

На високому науково-методичному рівні було організовано захист проекту відкритого заняття «Технологія виготовлення виробів із бісеру» та майстер-клас «Формування професійних навиків при виготовленні виробів із тканини та паперу», які підготувала та провела Кравцова В.В., вчитель обслуговуючої праці вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист ЗЗСО № 4, поділившись з колегами власними творчими напрацюваннями.

1

1

Підвищенню науково-методичного та фахового рівня вчителів обслуговуючої праці сприяв і майстер-клас «Художня обробка шкіри», який цікаво та змістовно провела Харитонова В.В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри технологічної освіти факультету інженерно-педагогічної освіти УДПУ імені Павла Тичини.

1

Також до уваги учасників семінару було запропоновано експрес-огляд методичної літератури з проблеми семінару та виставка авторських виробів з бісеру вчителя обслуговуючої праці вищої кваліфікаційної категорії, вчителя-методиста ЗЗСО № 4 Кравцової В.В.

1

У ході «методичного марафону» вчителі змогли обмінятися досвідом з проблеми виготовлення об’єктів проектної діяльності на уроках обслуговуючої праці. В результаті обговорення відкритих заходів членами методичного об’єднання було вироблено відповідні рекомендації.

Семінар носив науково-практичне та пізнавальне спрямування, сприяв підвищенню фахового рівня та педагогічної майстерності вчителів.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas