Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання міського методичного об’єднання вчителів технічної праці

11 лютого 2020 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 ім. В.І. Чуйкова (директор Бугерук О.І.) відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів технічної праці у формі «творчої майстерні» з проблеми «Інноваційна діяльність вчителя трудового навчання в умовах впровадження концептуальних засад Нової української школи».

Метою засідання було ознайомлення з основними шляхами формування професійних компетентностей педагогів на уроках трудового навчання; удосконалення практичних навичок роботи засобами участі у роботі майстер-класу; активізація вчителів до використання у своїй роботі інноваційних технологій навчання для реалізації завдань Нової української школи.

Під час теоретичного блоку до уваги вчителів було запропоновано змістовну доповідь з презентаційними матеріалами на тему: «Інноваційна та проектна діяльність як чинник підвищення якості освіти у рамках реалізації Концепції «Нова українська школа», які підготував та представив вчитель технічної праці вищої кваліфікаційної категорії ЗЗСО № 5 Кучеренко М.В.

1

Під час практичного блоку Микола Васильович поділився з колегами творчими напрацюваннями з питань організації практичної діяльності учнів на уроках трудового навчання під час проектної діяльності, організувавши проведення оригінального майстер-клас на тему: «Оздоблення дерев’яних виробів методом пірографії».

1

1

Також Кучеренко М.В. провів огляд методичної літератури з проблеми, організував виставку учнівських робіт творчих проектів та презентацію результатів участі вчителів у майстер-класі, що стало гармонійним доповненням до запланованих заходів.

1

1

У ході «круглого столу» учасники засідання змогли обмінятися досвідом роботи з проблеми інноваційної діяльності вчителя в умовах впровадження нового змісту сучасної освіти.

У результаті обговорення відкритих заходів членами методичного об’єднання були вироблені відповідні рекомендації, з якими присутніх ознайомив керівник шкільного методичного об’єднання Пензай С.М.

Проведення «творчої майстерні» сприяло підвищенню фахового рівня та розвитку педагогічної майстерності вчителів трудового навчання.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas