Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи

21 лютого 2020 року на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 ім. М.П. Бажана Уманської міської ради Черкаської області проведено семінар-тренінг заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти, МНВК, вихователів-методистів закладів дошкільної освіти з теми «Супровід інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах роботи закладу загальної середньої освіти».

На семінарі висвітлювалися важливі та актуальні питання інклюзивної освіти м.Умані, відбувався обмін досвідом роботи, розкрито теоретичні та практичні аспекти цього питання.

Відкрила семінар завідувач методичним кабінетом Трохименко І.М., яка у своєму виступі підкреслила, що інклюзивна освіта – актуальне питання сьогодення та доповіла про стан інклюзивної освіти в місті Умань.

1

Роботу закладу презентув директор Сокирський В.В.

Цікавим та ефективним був тренінг «Супровід інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах роботи закладу загальної середньої освіти», підготовлений заступником директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 11 Миколайко О.В. та проведений разом із методистом з інклюзивної та корекційної освіти методичного кабінету Рафаєнко Д.В..

1

У рамках тренінгу Миколайко О.В. продемонстувала структуру уроку в інклюзивному класі, розкривши особливості форм та моделей викладання, співпрацю вчителя та асистента вчителя.

Під час тренінгу учасники брали участь у різних формах командної роботи, підвищуючи рівень обізнаності у створенні оптимальних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням їхніх індивідуальних потреб та можливостей, здійсненні психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладу освіти.

1

Учасники семінару мали змогу отримати відповіді на актуальні запитання та обмінятися думками з приводу наявних проблем у процесі організації інклюзивного навчання у закладі загальної середньої освіти.

1

Директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської міської ради Музичук А.В. презентувала діяльність Центру. За результатами проведення семінару з метою ефективного впровадження інклюзивного навчання у закладах освіти міста, забезпечення рівного доступу до якісної освіти та належних освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами в умовах закладів освіти були вироблено рекомендації.

1

Під час підведення підсумків семінару – тренінгу учасники подякували організаторам за теплу зустріч, змістовне наповнення заходів та їх практичну спрямованість.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas