Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар-практикум фахівців психологічної служби закладів дошкільної освіти міста

25 лютого 2020 року на базі закладу дошкільної освіти №8 відбулося засідання методичного об’єднання фахівців психологічної служби закладів дошкільної освіти міста у формі семінару – практикуму з проблеми «Збереження психічного здоров'я дошкільника».

Метою засідання було розширити знань учасників щодо забезпечення психологічного здоров'я дитини; спрямувати педагогів на спільну роботу з батьками задля розв'язування здоров'язбережувальних завдань; розвивати прагнення до психологічного та емоційного благополуччя; сприяти створенню позитивної психологічної атмосфери, зміцнення психологічного здоров’я та формування інтересу до самовдосконалення.

Відкрила засідання методист методичного кабінету Рафаєнко Д.В. та ознайомила учасників з темою та завданнями семінару, розкрила основні аспекти проблеми, що розглядалася.

Актуалізація теоретичних знань учасників з проблеми семінару була проведена у формі доповіді з презентацією «Невротичні розлади дошкільників та проблема збереження психічного здоров'я», яку підготувала Гром А. І., практичний психолог ДНЗ № 8. Юрченко О. В., соціальний педагог ДНЗ № 8, розкрила проблему «Ознаки сім'ї, що провокують невротичні розлади у дитини».

Під час практичної частини засідання фахівці психологічної служби мали змогу взяти участь у діагностуванні власного емоційного виснаження та визначення рівня стресостійкості.

Формуванню практичних навичок учасників семінару сприяв практикум із використанням вправ та ігор, спрямованих на усунення тривоги, страху та пригніченого настрою, роботу якого організували практичний психолог Гром А.І. та керівник міського методичного об’єднання Мурзак Н.А..

Під час підведення підсумків семінару – практикуму фахівці психологічної служби наголосили на актуальності даної теми, обмінялись досвідом роботи, обговорили проблемні питання в організації діяльності щодо збереження психічного здоров'я дошкільника.

1

1

1



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas