Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Науково-практичний семінар для вчителів 2-х класів

Відповідно до плану роботи відділу освіти на 2019/2020 навчальний рік 27 лютого 2020 року на базі Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 - колегіум» (директор Матвієнко Л.Д.) у рамках засідання міського методичного об’єднання вчителів 2-х класів відбувся науково-практичний семінар з проблеми «Інноваційні підходи до формування предметних компетентностей молодших школярів в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової освіти».

Пензай Л.І., керівник міського методичного об’єднання ознайомила присутніх з темою та основними аспектами проблеми, що розглядалися на семінарі.

Білецька Г.А., вчитель початкових класів ЗОШ №14 у доповіді з презентаційними матеріалами на тему: «Професійна компетентність педагога як один з найвагоміших чинників успішного здійснення освітньої реформи» розкрила питання щодо необхідності професійного зростання вчителя Нової української школи відповідно до основних напрямів державної політики у галузі освіти та запитів громадянського суспільства.

Лісовенко В.А., практичний психолог УНВК №7 – колегіум провела практичне заняття з елементами тренінгу «Основні аспекти психологічного супроводу освітнього процесу початкової школи в умовах впровадження концептуальних засад Нової української школи», під час якого вчителі усвідомили практичну значущість інновацій у системі освіти не лише на професійному, а й на особистісному рівні, що дає змогу максимально реалізувати власні можливості та розкривати свій творчий потенціал.

1

Петренко І.П., вчитель початкових класів УНВК №7 - колегіум представила ділову гру «Основні методики та технологізації освітнього процесу в умовах реалізації Концепції НУШ», що дало змогу вчителям ознайомилися з освітніми методиками та технологіями навчання, які сприяють гармонійного розвитку дитини, формуванню у неї цілісного уявлення про навколишній світ та забезпечують створення на уроці мікроклімату, що ґрунтується на принципах співпраці, залучення учнів до дослідження проблем, вивчення суперечливих питань за допомогою критичного аналізу.

1

Олійник Н.В., вчитель початкових класів УНВК №7 - колегіум ознайомила присутніх з власним досвідом роботи з проблеми «Інноваційні підходи у вихованні учнів в умовах реформування виховного середовища Нової української школи». Наталія Василівна поділилась з колегами своїми творчими знахідками щодо створення у класі оптимальних умов для організації нестандартних занять, конкурсів, квестів, тематичних проектів, що забезпечує нерозривну єдність у реалізації розвивальних та виховних цілей освітнього процесу Нової української школи.

1

Мельник Н.П., вчитель початкових класів УНВК №7 - колегіум презентувала виставку психолого-педагогічної та методичної літератури для роботи в умовах впровадження нового Державного стандарту початкової освіти. Вчителі також ознайомилися з електронними версіями підручників для роботи у 3 класі НУШ та обмінялися думками і враженнями від їх перегляду.

1

Флюдренко О.А., методист з бібліотечних фондів методичного кабінету відділу освіти, ознайомила вчителів 2-х класів з алгоритмом вибору та замовлення підручників для 3 класу НУШ.

1

Під час роботи «круглого столу» учасники семінару обмінялись досвідом роботи з означеної проблеми та виробили відповідні рекомендації.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas