Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Інноваційні технології на уроках історії

На базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 відбувся семінар – практикум учителів історії закладів загальної середньої освіти міста з проблеми «Застосування інноваційних методів роботи як засіб реалізації особистісно-орієнтованого підходу до навчання учнів».

1

Відкрила семінар методист з навчально - виховної роботи методичного кабінету відділу освіти Т.М. Плющ. Вона відзначила актуальність проблеми семінару, розповіла про особливості застосування інновацій при викладанні суспільно-гуманітарних дисциплін, наголосила, що інноваційна діяльність не можлива без педагога - дослідника, здатного творчо, усвідомлено працювати в новому освітньому середовищі.

З презентацією досвіду роботи закладу з питання застосування інноваційних методик у навчальному процесі виступив директор школи Г.А. Шелепко.

Про інновації і традиції аудіовізуальної підтримки освітнього процесу розповіла вчитель історії школи №8 О.Б. Кисіль. Зацікавленість викликав майстер-клас учителя з теми «Організація самостійної роботи учнів з використанням методу «скрайбінг». Учасники семінару, працюючи у групах, моделювали творчі проекти із замальовкою образів, які допомагали доступно та легко пояснити навчальний матеріал з історії.

1

1

1

О.Б.Кисіль та педагог-організатор школи №8 О. А. Повх презентували сучасні підходи до формування успішного освітнього середовища у позакласній роботі з історії шляхом впровадження інноваційних технологій. Учителі взяли участь в інтелектуальній грі «Наш формат».

Перед учасниками семінару виступила Терлецька Л.С., завідувач науково-дослідним відділом краєзнавства та історії Уманського краєзнавчого музею. Вона розповіла про експозиції музею, краєзнавчі матеріали, які можна використовувати під час вивчення історії, запросила присутніх відвідати нові експозиції музею.

1

Учителі взяли активну участь в обговоренні питань з проблеми семінару, відзначили результативність та практичність проведеного заходу.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas