Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Ще раз про оплату праці працівників закладів освіти м. Умані під час карантину

Незважаючи на те, що освітній процес в закладах дошкільної та позашкільної освіти не проводиться, а у школах проводиться дистанційно, за працівниками закладів зберігається заробітна плата.

Пунктом 5.2.3 Угоди між відділом освіти Уманської міської ради та Уманським міськкомом Профспілки працівників освіти і науки України на 2017-2021 роки визначено, що періоди, впродовж яких в навчальних закладах не здійснюється навчальний процес (освітня діяльність) у зв’язку із санітарно-епідеміологічними, кліматичними чи іншими незалежними від працівників обставинами, є робочим часом педагогічних та інших працівників. У зазначений час працівники залучаються до навчально-виховної, організаційно–педагогічної роботи відповідно до наказу у порядку, передбаченому колективним договором та правилами внутрішнього розпорядку.

У випадку, якщо такої роботи немає, час простою оплачується в порядку і розмірах, визначених Кодексом законів про працю України.

Оплату праці вчителів, вихователів, включаючи вихователів груп продовженого дня, музичних керівників, інших педагогічних працівників закладів освіти, у даному випадку проводять із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства.

Водночас за пунктом 8.3.3 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки сторони рекомендують керівникам установ та закладів освіти забезпечити оплату простою працівникам, включаючи непедагогічних, не з їх вини в розмірі середньої заробітної плати, але не менше тарифної ставки (посадового окладу).

У період карантину працівникам можуть надаватись чергові відпустки та відпустки без збереження заробітної плати виключно за їх згодою.

За отриманням додаткової інформації звертайтесь за телефонами: 32400, 31270, юридична допомога: 30021.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas