Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Навчально – польові збори

Щорічно, відповідно до програми предмета «Захист Вітчизни», наприкінці навчального року з випускниками закладів загальної середньої освіти проводяться навчально-польові збори. Враховуючи те, що програма 3-денних навчально-польових зборів передбачає практичне виконання контрольних нормативів та у зв’язку із карантинними заходами, керуючись методичними рекомендаціями КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» від 16.04.2020 № 134/01-19, з 22 квітня по 24 квітня 2020 року для учнів 11-х класів виконання практичної частини контрольних нормативів проведено дистанційно у вигляді тестів. Тестові завдання були розіслані учням у попередньо створені інтернет-групи, а опрацьовані тестові завдання і відповіді учні надсилали вчителю на його електронну адресу або інші платформи. Здобувачі освіти ґрунтовно відповіли на запитання по вогневій підготовці. Успішні відповіді – це складова проведення гурткової роботи військово – патріотичного спрямування, де одинадцятикласники мали змогу детально ознайомитись із питаннями не тільки вогневої, а й тактичної підготовки. Проте слід визнати, що деякі теоретичні твердження військової стратегії, тактики та практичних дій під час ведення сучасного бою були розкриті частково.

Надання домедичної допомоги при надзвичайних ситуаціях – основна тема занять дівчат 11-х класів як підсумок навчання з предмета «Захист Вітчизни. Основи медичних знань». Випускниці, оволодівши цим навчальним матеріалом, отримали потрібні знання та практичні навички, які зможуть застосувати в майбутньому. Тестові завдання, які виконували дівчата, полягали в тому, щоб найпростішими засобами врятувати життя потерпілому, полегшити його страждання, запобігти розвитку можливих ускладнень, зменшити тяжкість перебігу травми чи захворювання, яке отримують люди при надзвичайних ситуаціях. Найкраще дівчата дали відповіді на запитання про види кровотечі та способи їх зупинки. Окремі учні допустили часткові помилки при виконанні завдань з теми «Тактична медицина».

В основному учні 11-х класів під час дистанційного проведення навчально – польових зборів показали високі, стабільні результати, закріпили теоретичні знання, уміння та навички щодо захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Навчально-польові збори — це своєрідний екзамен на вправність та мужність для старшокласника. Зважаючи на важливість популяризації Збройних Сил України та виховання патріотично налаштованого молодого покоління, важко переоцінити важливість подібних заходів, у якому б форматі вони не були проведені, оскільки військово-патріотичне виховання передбачає формування любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних Силах України.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas