Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Особливим дітям в Умані комфортно навчатись

 

   Діти з особливими освітніми потребами мають право здобувати освіту в усіх закладах освіти. На це акцентує увагу  Міністерство освіти і науки України.  https://mon.gov.ua/ua/tag/inklyuzivne-navchannya

    Одним із пріоритетів галузі освіти міста є впровадження інклюзивної освіти та її розвиток. У цьому напрямку  створено умови для виховання  6 дітей з особливими освітніми потребами на базі 2 закладів дошкільної освіти та навчання 46 учнів на базі 14 закладів загальної середньої освіти (у порівняні із  2018/2019 навчальним роком  ці цифри виросли більше ніж у два рази). Крім того у закладах дошкільної освіти створені компенсуючі групи для дітей з порушеннями мовлення для 249 вихованців та дві компенсуючі групи для 18 дітей з порушеннями зору.    

   Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.02.2017 №88 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами» у 2020 році місту Умань виділено кошти субвенції з державного бюджету для проведення додаткових корекційно - розвиткових занять, які визначені індивідуальною програмою розвитку дитини в сумі 790 003 грн. та на придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку, які дають змогу дитині опанувати навчальну програму в сумі 310 000  грн..

   Створення умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами, їх соціалізація та інтеграція в суспільство, це надзвичайно важливий крок міської влади та відділу освіти. Адже, адаптація та соціалізація дітей з особливими освітніми потребами в освітнє середовище – це кроки, які роблять наше суспільство кращим.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas