Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

ДОПОМАГАЄМО ОСОБЛИВИМ ДІТЯМ ПІДГОТОВИТИСЬ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

      З метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти та вчасного зарахування їх до закладів дошкільної та загальної середньої освіти, з 4 червня інклюзивно-ресурсний  центр міста Умані відновив свою діяльність. Фахівці Центру розпочали проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та надання корекційно-розвиткової допомоги дітям з ООП  з дотриманням протиепідемічних вимог.

                   

     Всі учасники оцінки, у тому числі діти, використовували маску та одноразові рукавички, приміщення провітрювались, виконувались заходи із дезінфекції, обмеження скупчення відвідувачів, обмеження одночасного руху відвідувачів місцями спільного користування (коридорами) та використання туалетних кімнат.

      Протягом цього часу фахівцями ІРЦ проведено комплексну психолого-педагогічну оцінку 197 дітям. Яким видано висновок, що є підставою для дітей з ООП виховуватися в інклюзивних та  компенсуючих групах, навчатись в інклюзивних класах.

      У висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку кожен фахівець ІРЦ (вчитель-логопед, вчитель-дефектолог та практичний психолог) описують навчальні, особистісні досягнення, потреби та труднощі дитини, надають рекомендації над чим потрібно працювати. Також у висновку зазначають категорію ООП, рекомендують освітню программу, корекційно-розвиткові послуги, а також потребу в асистенті вчителя чи вихователя.

       Крім проведення комплексної оцінки фахівці ІРЦ надають корекційно-розвиткову допомогу, намагаючись охопити якомога більше дітей з ООП.

       До 1 вересня 2020 року планується обстежити ще близько30 дітей, які можуть здобувати якісну освіти на рівні із своїми однолітками.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas