Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Підготовка педагогічних працівників до роботи у 2020/2021 навчальному році

           Підготовка до початку нового навчального року - це надзвичайно відповідальний момент у житті педагогічних колективів в цілому та кожного вчителя зокрема. Це нові дизайнерські рішення у оформленні інтер’єру шкільних приміщень, наповнення освітнього середовища класних кімнат та кабінетів необхідними засобами навчання, створення відповідного розвивального середовища, що сприятиме успішній організації освітнього процесу, спрямованого на всебічний розвиток особистості кожного школяра.

          Зважаючи на реалії сучасного життя, яке принесло суспільству нові виклики, пов’язані з епідемічною ситуацією, новий 2020/2021 навчальний рік буде непростим та вимагатиме від кожного педагога нових навичок в організації освітнього процесу в умовах змішаного навчання.

          З метою професійного розвитку та підготовки до успішної реалізації завдань нового навчального року для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти м. Умані відділом освіти у тісній співпраці з КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» організовано різнопланові заходи.

         З метою висвітлення актуальних питань щодо організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році, у період з 17 по 25 серпня 2020 року, науково-педагогічним колективом КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» у дистанційному режимі організовано засідання секцій серпневої конференції освітян Черкащини, активними учасниками яких стали педагогічні працівники м. Умані: керівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти; працівники методичного кабінету; фахівці психологічної служби; керівники міських методичних об’єднань учителів предметів мовно-літературної, математичної, природничої, суспільствознавчої, технологічної, мистецької, фізкультурної та здоров’язбережувальної освітніх галузей.

           18 серпня 2020 року в онлайн-форматі відбулася Всеукраїнська конференція педагогічних працівників на тему: «Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020/2021», в роботі якої взяли участь спеціалісти апарату відділу освіти, методисти методичного кабінету, керівники закладів освіти та педагогічні працівники.  

          19-20 серпня 2020 року освітяни нашого міста стали активними учасниками наймасштабнішої безкоштовної Всеукраїнської он-лайн педради «Трансформації в управління освітнім процесом та адаптації в сфері дистанційної освіти», організованої Громадською організацією «Центр сучасної педагогіки «Освітній маркер» за підтримки видавництва «Ранок», що стала місцем зустрічі всіх небайдужих до освіти: вчителів, адміністраторів, директорів, управлінців, методистів, які долучилися до обговорення питань щодо трансформацій в освіті України в умовах пандемії, отримали практичну інформацію про застосування дієвих інструментів нових освітніх моделей, ознайомилися з реальними кейсами та унікальним досвідом кожного спікера.

          Проведення в онлайн форматі секційних засідань міської серпневої конференції працівників освіти для керівників шкільних методичних об’єднань та педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, запланованих на 27 серпня 2020 року, стане логічним доповненням до циклу заходів, проведених на всеукраїнському та обласному рівнях, та сприятиме підвищенню фахового рівня та педагогічної майстерності освітян.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas