Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Веб-практикум з питань інклюзивної освіти для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти.

16 жовтня 2020 року на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської міської ради, у дистанційному режимі, на платформі ZOOM був проведений веб-практикум для педагогічних працівників інклюзивних груп на тему: «Взаємодія учасників команди психолого-педагогічного супроводу».

Учасники заходу ознайомились зі специфікою роботи інклюзивних груп, нормативними документами, категорією дітей з особливими освітніми потребами за класифікатором психофізичних порушень, примірним переліком ведення документації асистентом вихователя. Розглянули питання щодо ефективної роботи команди психолого-педагогічного супроводу, співпраці вихователя та асистента вихователя в інклюзивній групі, особливостями корекційної роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями, тяжкими порушеннями мовлення, затримкою психічного розвитку та розладами аутичного спектру в умовах інклюзії.

В заході взяли участь керівники, вихователі-методисти, асистенти вихователів, вихователі інклюзивних груп, практичні психологи та корекційні педагоги закладів дошкільної освіти №12 та №31, де створені інклюзивні групи.

Учасники веб-практикуму відзначили значущість та практичну спрямованість проведеного заходу.

Веб-практикум підготували та провели Анжела Музичук, директор інклюзивно-ресурсного центру м. Умань; фахівці ІРЦ; Наталія Бурдільна, вихователь-методист ДНЗ №31; Наталія Трегубова, асистент вихователя ДНЗ №12.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas