Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

18 листопада – Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

 

18 листопада Україна, як і вся європейська спільнота, відзначає Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Нажаль, це явище досі є трагічною реальністю  нашого суспільства. Проблема сексуального насильства над дітьми є проблемою прихованою, незручною та замовчуваною. Надзвичайно складно встановити кількість потерпілих дітей – першочергово це залежить від страху говорити про це. Сексуальне насилля – найважча форма жорстокого поводження над дітьми. Це серйозне порушення прав дітей, що завдає довготривалих та часто згубних наслідків на все їхнє життя.

Аби запобігти цим злочинам та захистити дітей у закладах загальної середньої освіти нашого міста у цей день педагогами проведено низку тематичних заходів, годин психолога, виховних годин, лекцій, занять з елементами тренінгу, експрес – виставок з теми «Що потрібно знати, щоб захистити себе». З метою привернення уваги до зазначеної проблематики  учнями старших класів переглянуто короткометражні соціальні відеоролики «Почни говорити», «Розкажи дорослому, якому довіряєш» з подальшим обговоренням. Спеціалісти психологічної служби нагадали дітям, що в Україні діє Національна дитяча «гаряча лінія» 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних) 772 (безкоштовно з мобільного).

Шановні батьки!  Будьте уважні до своїх дітей, вмійте їх вислухати, почути, допомогти у вирішені їх дитячих проблем, навіть, якщо вони видаються вам несуттєвими, дріб’язковими. Довіряйте дітям  і вони довірятимуть вам, що значною мірою вбереже їх від  можливих непередбачуваних ситуацій!

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas