Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

День Гідності та Свободи

З метою гідного відзначення сьомої річниці початку доленосних для України подій, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави з 16 по 20 листопада 2020 року у закладах загальної середньої, позашкільної освіти міста відбулися заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи.

Для учнів 9-11 класів проведено уроки-реквієми, уроки пам’яті, на яких згадали події Майдану і вшанували пам'ять загиблих, запаливши свічки. Для учнів 1-8 класів проведені бесіди, години спілкування, уроки мужності про масові акції громадського протесту в Україні, що відбулися у листопаді 2013 року – лютому 2014 року. Протягом тижня у школах тривали фотовиставки, конкурси стіннівок з тем: «Ми пам’ятаємо», «Революція гідності. Хроніка основних подій», «Україна – єдина країна» та інших.

Протягом листопада 2020 року учні закладів загальної середньої освіти, вихованці закладів позашкільної освіти відвідали з екскурсіями ДІАЗ «Стара Умань», де мали можливість переглянути тематичну фотовиставку «Донбас. Перший рік війни», присвячену героям-воїнам, уманчанам-учасникам АТО/ООС. До дня Гідності та Свободи України в гуртках закладів позашкільної освіти проведено тематичні бесіди, інформаційні хвилинки. Вихованці вшанували пам’ять героїв, поклавши квіти до пам'ятного знаку уманчанам, загиблим в зоні АТО. Цікаво та змістовно пройшла зустріч вихованців гуртка студії образотворчого мистецтва БДЮТ з уманським художником, учасником Євромайдану, Василем Власюком.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які продовжують  сьогодні боронити незалежність України!



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas