Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Відбулося онлайн-засідання міської творчої групи «Інклюзивна освіта» закладів загальної середньої освіти

19 листопада 2020 року відбулося онлайн–засідання міської творчої групи «Інклюзивна освіта» на тему «Обмін досвідом про організацію освітньої діяльності дітей з ООП в період карантину». Учасниками заходу стали представники команди супроводу закладів загальної середньої освіти Уманської міської ради та психолог ЦПРПП Бондаренко Леся Вікторівна.

На засіданні розглядалися актуальні питання інклюзивної освіти, а також проблеми, які доводиться вирішувати асистентам учителів, практичним психологам у своїй щоденній роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Асистент учителя Пучкова Людмила Іванівна розповіла про основні положення інклюзивної освіти та сучасні методи і підходи інклюзивного навчання, презентувала досвід впровадження інклюзивної освіти на базі НВК№10-медичної гімназії. Романенко Світлана Миколаївна асистент вчителя, дефектолог, НВК№17, поділилась власним досвідом роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Асистент вчителя НВК№6-ДНЗ Яросіченко Наталія Григорівна ознайомила присутніх з власними напрацюваннями, якими вона користується під час дистанційної освіти з дитиною з особливими освітніми потребами. Практичний психолог ІРЦ Федоренко Ольга Ігорівна презентувала інтерактивні презентації для корекційної роботи в умовах дистанційної освіти.

Учасники творчої групи врахували особливості розвитку дітей з особливими освітніми потребами під час дистанційної освіти, визначили пріоритетні напрямки корекційно-розвиткової роботи та узгодили завдання для подальшої роботи учасників творчої групи.

Захід підготували та провели психолог ЦПРПП Бондаренко Леся Вікторівна, практичний психолог ІРЦ Федоренко Ольга Ігорівна та вчитель інформатики І категорії НВК№6-ДНЗ Екало Альона Вячеславівна.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas