Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

«Збережи пам’ять. Збережи правду»

     «Збережи пам’ять. Збережи правду». Саме під таким гаслом 28 листопада 2020 року українці  вшановуватимуть загиблих під час геноциду Голодоморів 1932-1933 років та масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років.

         З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій у закладах загальної середньої, позашкільної  освіти протягом тижня проведено тематичні заходи:

  • книжково-ілюстративні виставки науково-популярної літератури «Забуттю не підлягає»;
  • години пам’яті і скорботи, уроки-реквієми, виховні години, інформаційні хвилини, відеолекторії з тем: «Голодомор – біль душі і пам’ять серця», «Вогонь скорботи в серці навіки», «Страшні роки голодомору 32-33-х р.р.», «Незгасаюча біль народу», «Що я знаю про голодомор», «Не дамо згасити свічку пам’яті!», «Чорні сторінки історії України»;
  • перегляд відеороликів Українського інституту національної пам’яті: «Історія гідності. Голодомори»,«Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!»;
  • перегляд та обговорення мультфільму «Голодний дух»;
  • акція «Незабудка пам’яті» - створення карти «Україна. Голодомор. Пам’ятаємо!»;
  • у всіх закладах загальної середньої освіти проведено акцію «Засвіти свічку пам’яті», під час якої оголошено хвилину мовчання у знак скорботи за загиблими.

      Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Тож об’єднаймо наші серця заради пам’яті невинно загиблих українців, заради майбутнього наших нащадків! Нехай ця пам’ять нас згуртує, додасть нам віри і сили!

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas