Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Пам’ятаємо минуле. Будуємо сьогодення.

        Цей рік для Навчально – виховного комплексу «Уманська міська гімназія-школа естетичного виховання» особливий: 120 років виповнюється закладу освіти, історію якого не можна забувати.

        Пам’ять творить історію…120 років – це вік статечності, зрілості, досвідченості. З кожним роком, починаючи з далекого 1900-го року, шкільна учнівська родина зростала, а потужний педагогічний колектив ставав ще більш злагодженим. Спільними зусиллями педагогів та учнів облаштовувалася територія навколо школи, насаджувалися дерева, закладалися клумби, тому заклад є одним з найкращих у місті з благоустрою території. Випускники закладу упевнено здавали шкільні іспити та успішно вступали до вищих навчальних закладів.

        В усі часи перебудова в державі, в першу чергу, стосувалася освіти. Нові навчальні стратегії зобов’язували педагогічний колектив закладу адаптуватися до нових тенденцій, нового стилю навчання і виховання.  І недаремно, адже 4 роки поспіль заклад входить до ста кращих шкіл України за результатами ЗНО/ДПА. Неодноразово заклад ставав першим серед шкіл Черкаської області.

        Майже 30 років у гімназії є школа естетичного виховання, де навчається біля 400 учнів. Невпинно, творчо та креативно сьогодні у школі  працюють музичний, художній, танцювальний відділи та мають неабиякі здобутки.

        Зараз у закладі навчається 735 учнів – майбутніх інтелектуалів українського суспільства. Їхні наставники – 88 енергійних та творчих педагогів, які зуміли посіяти у серцях вихованців зерна людяності, національної гідності.

         120 років – це успіх, досягнення. Саме досягнення вихованців стали гарним приводом відкриття художньої виставки «Яскраві миттєвості» 1 грудня 2020 року в Уманському художньому музеї. На заході були присутні почесні гості: міський голова Ірина Плетньова, заступник міського голови Ольга Чепка, начальник відділу освіти Ірина Миколенко. З вітальним словом до присутніх звернулася очильниця міста Ірина Плетньова та з нагоди 120-ї річниці навчального закладу вручила педагогічному колективу Подяку міського голови за сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток галузі освіти міста.

        Привітання перепліталися з чудовою концертною програмою, в якій брали участь учителі та вихованці школи естетичного виховання. Художні номери подарували присутнім незабутні враження та море позитивних емоцій. Також гості мали можливість споглядати виставку творчих робіт юних художників, які є активними учасниками міжнародних, всеукраїнських, регіональних, міських конкурсів і виставок дитячої творчості, багаторазовими переможцями та лауреатами. Уманський художній музей засяяв яскравими барвами,занурюючи глядачів у чарівний  світ учнівських фантазій! Працюючи над картинами вихованці намагалися передати не тільки красу та витонченість творчого задуму, а й створити відповідний настрій від їх споглядання.

        Сподіваємося, що  організація виставок найкращих учнівських робіт стане доброю традицією і гарним стимулом юним майстрам пензля для подальших творчих злетів!

             Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку, яка триватиме протягом грудня 2020 року! 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas