Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Тиждень військово – патріотичного виховання

           На сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є проблема виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, активної громадянської позиції. Ми прагнемо, щоб кожен школяр відзначався національною гідністю, відчував себе відповідальним за долю України через свою причетність до повсякденного життя своєї родини, кола друзів, школи, рідного міста.

           З нагоди відзначення Дня захисника України, у рамках тижня військово-патрітичного виховання у закладах загальної середньої освіти міста проведено тематичні заходи для учнів 1-11 класів, а саме: бесіди, інформаційні години, години спілкування, виховні години, усні журнали, козацькі батли, спортивні змагання з військово – прикладних видів спорту, присвячені сучасним Збройним силам України, героїчним подвигам українських воїнів, збройній боротьбі за незалежність.

          З метою підвищення громадянської свідомості та патріотичного виховання учнівської молоді у закладах освіти систематично проводяться зустрічі з учасниками АТО/ООС, під час яких головну увагу приділяють питанням захисту Батьківщини від агресії іноземних держав. Так, протягом тижня у ЗЗСО №1, УСШ №12, НВК №17 учителем предмета «Захист України» Юрієм Торгалом проведено уроки мужності, на які був запрошений учасник бойових дій ООС, старший матрос 36 окремої бригади морської піхоти військово-морських сил України Ігор Касаткін, який розповів учням про нелегкі будні морських піхотинців під час виконання бойових завдань по захисту незалежності та територіальної цілісності України.

           Традиційним, у першу неділю грудня, є проведення загальноміського фестивалю інсценізованої військово-патріотичної пісні «Пам’яті героїв». Але у зв’язку із карантинними обмеженнями у 2020 році фестиваль відбувся у режимі онлайн. Школи висвітлювали відеоролики на офіційних сайтах закладів освіти, сторінках у мережі Фейсбук.

           Протягом останніх років тривають безстрокові благодійні акції на підтримку військових у зоні АТО/ООС. Волонтерською громадською організацією «Разом» оголошено акції: «Різдвяний гостинець захиснику», «Напиши Лист Подяки», «Добро жменями», які триватимуть до 10 грудня 2020 року. Учнівські, батьківські, педагогічні колективи закладів загальної середньої, позашкільної освіти міста розпочали збір ліків, солодощів, фруктів, листів та малюнків із вірою в те, що це  допоможе нашим захисникам вистояти і повернутися додому живими і з миром.

          Уманські школярі і надалі будуть підтримувати наших солдат. Діти щиро вірять, що їх внесок на допомогу воїнам АТО/ООС буде частинкою великого добра, яке стане запорукою миру та щасливого майбутнього нашої України!

           



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas