Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Онлайн-засідання ШМВ міського методичного об’єднання вчителів початкових класів

          10 грудня 2020 року відбулось чергове засідання школи  молодого вчителя (ШМВ) міського методичного об’єднання вчителів початкових класів з теми «Дистанційне навчання: нові можливості», яке проходило на базі НВК № 17 «Загальноосвітня школа I-III ступенів – дошкільний навчальний заклад» Уманської міської ради Черкаської області.

          Практична майстерня для молодих педагогів та їх наставників була організована на платформі ZoomMeeting в онлайн режимі. Руденко Н.Л., консультант ЦПРПП, ознайомила учасників засідання з головними пріоритетними завданнями сьогодення - поглиблення знань з теоретико-методичної підготовки педагогів із дистанційного навчання  і виховання молодших школярів, а також вміння  впроваджувати сучасні досягнення психолого-педагогічної науки та передового педагогічного досвіду у практичній діяльності з метою створення умов дистанційного освітнього процесу, як одного з видів навчальної діяльності учнів в період пандемії. Керівник ШМВ Прилипко Л.І. у своїй доповіді «Креативний контент для дистанційного навчання» мотивувала освітян перетворити карантин у крутезний та ефективний освітній марафон (за вебінаром Юрія Гайдученка).

         Міні-лекція з презентацією «Дистанційне навчання в початковій школі: виклики і способи реагування»  досвідченого педагога Смірнової І.  (ЗОШ№5) в прямому ефірі ознайомила учасників з технічні особливостями організації дистанційного навчання, а саме, які сервіси найефективніше допоможуть організувати дистанційне навчання: GoogleClassroom, ZoomMeeting,  LearningApps,  GoogleMeet. А молоді вчителі доповнили виступ наставника та проаналізували ClassDojo – зручний і простий інструмент для оцінки роботи класу в режимі реального часу. За допомогою даного сервісу вчитель може швидко і просто оцінювати класну і домашню роботу. Проте яскравий, українізований інтерфейс, симпатичні аватари, цікаві для сприймання дітьми, рекомендували використовувати дозовано.

          Майстер-клас «ZOOM - сервіс для організації онлайн-уроків» з використання веб-ресурсів для цікавого і змістовного навчання математики та природи  в початковій школі провела вчитель Єфіменко О.О. (НВК-міська гімназія). Педагоги мали змогу ознайомитись із методикою використання інтерактивних технологій на різних етапах уроку. Вчитель вміло використовувала можливості платформи ZoomMeeting з березня 2020 року і рекомендувала саме цей сервіс для дистанційної роботи з молодшими школярами. 

         Досвідчений вчитель Войтенко Н.В. (ПШ №1) у своєму виступі розкрила основні аспекти партнерства з батьками під час дистанційного навчання, адже саме вони є помічниками вчителів в процесі навчально-виховного процесу з учнями початкових класів.

         Засідання мало практичну та когнітивну спрямованість: молоді вчителі  та їх наставники обмінювались досвідом, творчо розкриваючи проблематику впровадження ІКТ у практичній діяльності.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas