Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар директорів ЗЗСО , МНВК

          18.12.2020 на базі ЗОШ №9 центром професійного розвитку педагогічних працівників відділу освіти проведено семінар директорів ЗЗСО, МНВК з теми «Командна взаємодія в контексті психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами».

         Директор школи Оксана Мельник поділилася з колегами досвідом роботи закладу з питань впровадження інклюзивного навчання, створення освітнього середовища, максимально сприятливого для різнобічного розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

         Анжела Музичук, директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», акцентувала увагу учасників семінару на значенні професійного співробітництва усіх членів команди психолого-педагогічного супроводу. Відео фрагментів уроків природознавства, англійської мови у 4 класі, біології у 8 класі (асистенти учителів Наталія Осіяненко, Віра Хливнюк, учитель Людмила Лагуш) відобразили майстерність співробітництва учителя та асистента учителя.

        Співпрацю фахівців в інклюзивному навчанні, як передумову забезпечення корекційної спрямованості педагогічної роботи, показали на практичних індивідуальних заняттях практичний психолог Олена Опантан, логопед Леся Буріма, дефектолог Анна Герасимова.

       Практичний психолог Оксана Мухарська презентувала роботу ресурсної кімнати як важливого простору для розвитку дітей з особливими освітніми потребами та гармонізації їх психоемоційного стану.

       Важливим етапом у роботі з учнями з особливими освітніми потребами є їх активізація та залучення до позакласної роботи. Цікавими формами роботи поділилися практичний психолог Оксана Мухарська, яка провела психологічний тренінг «Формування навичок ефективної взаємодії в колективі», та учитель української мови і літератури Леся Зерник, представивши фрагмент вистави лялькового театру.

       По завершенні заходу учасники відмітили актуальність отриманої інформації, практичну значимість представленого матеріалу, виробили рекомендації для подальшої роботи керівників ЗЗСО щодо організації роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

      Семінар підготували і провели Інна Трохименко, консультант, який виконує функції керівника центру професійного розвитку педагогічних працівників, Леся Бондаренко, психолог ЦПРПП, Анжела Музичук, директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»,  педагогічний колектив ЗОШ№ 9.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas