Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Сертифікація педагогічних працівників: правила ЗНО для вчителів початкових класів у 2021 році

           Українським центром оцінювання якості освіти затверджені правила  проходження ЗНО для учителів початкових класів, які виявлять бажання взяти участь у сертифікації в 2021 році (посилання:  https://testportal.gov.ua/sertifikaciya-pedagogichnix-pracivnikiv-testuvannya/ ).

          Документ визначає засади проведення тестування фахових знань та вмінь учасників сертифікації, а також вимоги до його проходження. Сертифікація педагогічних працівників – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи. Сертифікація педагогічного працівника відбувається виключно на добровільних засадах.

         Тест ЗНО складатиметься зі 100 завдань, на виконання яких учасникам буде відведено 180 хвилин. За кожне правильно виконане завдання учасник тестування зможе отримати максимум 1 бал.

         Для успішного складання іспиту вчителям необхідно набрати не менше 60 балів. Ті учасники, які не подолають визначений пороговий бал, не зможуть взяти участі в наступному етапі сертифікації.

         Завдання незалежного тестування укладатимуться відповідно до Програми незалежного тестування фахових знань і умінь учителів початкової школи та Характеристики тесту.

          Тестування відбудеться 27 лютого 2021 року. Реєстрація учасників триватиме з 18 до 31 січня 2021 року.

          Як відомо, у 2021 році в сертифікації зможуть взяти участь 2 тисячі вчителів.

          Для ознайомлення з прикладами тестових завдань вчителі можуть скористатись сайтом ЗНО-ОНЛАЙН, на якому розміщені демонстраційний варіант тесту ЗНО для вчителів та тест, що складали учасники сертифікації у 2020 році.

Більше про сертифікацію вчителів



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas