Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Бій під Крутами - пам'ятаємо та шануємо героїв!

        29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. До річниці цих подій у закладах загальної середньої освіти  пройшли тематичні  заходи.

        На уроках історії України проведено уроки патріотичного виховання, уроки пам’яті, присвячені подвигу Героїв Крут та іншим подіям української воєнної звитяги. Класними керівниками 5-11 класів проведено інформаційні хвилинки, інформ-дайжести, тематичні бесіди, історичні читання, усні журнали, історичні віртуальні екскурси з тем: «Крути – мужність і біль України», «Через віки ваш вчинок в пам’яті зростає», «Герої живуть вічно»,  «Їм було лише шістнадцять», «Трагічна сторінка української історії на шляху до незалежності України», «Крути – символ українського патріотизму», «Крути: подвиг і трагедія», «Причини та наслідки трагедії під Крутами» та ін.  В  шкільних бібліотеках оформлено тематичні виставки художньої літератури, експозицій, присвячених подіям під Крутами «Вічна пам’ять героям», «Героїчні сторінки в історії українського народу».

          Старшокласники переглянули документальний фільм «Пам’ятай про Крути», що дозволило їм отримати ще більше інформації про бій юних і відважних українців із більшовицькими військами у січні 1918 року.
          Попри скорботність та трагізм Крути навіки залишаться яскравою сторінкою минулого нашої держави.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas