Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Онлайн-засідання міського методичного об’єднання вчителів 4-х класів закладів загальної середньої освіти м. Умані

         28 січня 2021 року в режимі онлайн відбулось засідання ММО вчителів 4-х класів ЗЗСО з теми «Сучасні освітні технології навчання в умовах Нової української школи» на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 Уманської міської ради Черкаської області.

         Відкрила засідання на платформі Zoom консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Руденко Н.Л., яка  ознайомила колег з основними аспектами проблеми, що розглядається - це постійний обмін досвідом через засоби ІКТ, удосконалення практичних умінь використання сучасних освітніх технологій вчителями початкових класів. У сучасному світі стрімкий розвиток інформаційно-комунікаційних технологій та системи цифрового контенту нагально потребує цілеспрямованої підготовки вчителів початкових класів до вмілого використання ІКТ в педагогічній діяльності.

        Матенчук Л.І., вчитель ЗОШ № 14, виступила в прямому ефірі з доповіддю-презентацією «Сучасні ІКТ тренди в освіті. Використання хмарних технологій у навчальному процесі». Доповідач охарактеризувала переваги хмарних технологій, форми використання їх в освіті, а також  нормативну базу щодо інтенсивного впровадження ІКТ на основі «хмарних технологій».

        Майстер-клас «Мобільне навчання на уроках у початкових класах»  презентувала  учасникам онлайн-засідання фахівець вищої категорії, старший вчитель Троценко Г.М. (ЗОШ №14). Досвідчений педагог  продемонструвала наступні методи медіаосвіти, які використовує у своїй роботі: навчально-пізнавальні презентації, відео, онлайн-тести, складання пазлів, кросвордів, прослуховування аудіо-записів, створення мультимедійних файлів. Доповідач зазначила, що мобільне навчання покращує ефективність освітнього процесу, підвищує інтерес до знань учнів, допомагає швидко отримувати великий обсяг корисної інформації, надає можливість працювати спільно, використовуючи онлайн-інструменти та пристрої.

          Огляд новин науково-методичної літератури учасникам онлайн-зібрання запропонувала Єлістратова С.М. (ЗОШ №14). Вчитель наголосила, що програма НУШ передбачає використання освітянами новинок медіаосвіти в практичній діяльності для подальшого застосування в проєктній технології, яка надає масу можливостей для вчителя щодо організації продуктивної, пошукової, творчої діяльності.

           Учасники семінару актуалізували свої знання щодо удосконалення професійних компетентностей у сфері використання новітніх технологій і засобів ІКТ, навчання для забезпечення цілісного фізичного, інтелектуального, соціального й духовного розвитку особистості школяра, виховання внутрішньої потреби й поважного ставлення до праці, підготовка до успішної творчої предметно-перетворювальної діяльності.

           Спільнота вчителів початкових класів нашого міста має власний методичний сайт: https://umanstudy.at.ua. Він в черговий раз поповнився авторськими матеріалами,  які можна опрацювати в зручний час, а також ознайомитись з  рекомендаціями, виробленими фахівцями центру професійного розвитку педагогічних працівників.

 

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas