Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Заходи з увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

         18-20 лютого 2021 року наша держава відзначає 7-му річницю трагічних подій на Майдані. У ці дні згадують тих, хто загинув у боротьбі за кращу Україну. Тому у закладах загальної середньої, позашкільної освіти відбулися тематичні заходи для учнів 1-11 класів, вихованців гуртків. Проведено години спілкування, інформаційні хвилинки, уроки пам’яті, уроки державності, де учні змогли познайомитися з історичними подіями, які відбувалися на майдані Незалежності у грудні 2013 – лютому 2014 років, гідно вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

        У шкільних бібліотеках оформлено інфомаційно-тематичні виставки, фотовиставки, книжкової викладки з тем «Пам’ять! Гірка пам’ять війни!», «Герої нашої доби», «Пам’ятаємо загиблих, шануємо живих», оформлено тематичні експозиції «Революція гідності - відлік новітньої історії України!».

        Проведено екскурсії до куточків пам’яті героїв АТО/ООС. Для учнів 9-11 класів організовано перегляд з подальшим обговоренням документальних фільмів «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила», «Революція Гідності», «Переломний момент: Війна за демократію в Україні», присвячених історичним подіям в Україні під час Революції Гідності.

        До відзначення роковин пам’яті Героїв Небесної Сотні в гуртках закладів позашкільної освіти проведено бесіди «Горить свіча і пам’яті сльоза…», «Героїв Україна пам’ятає», оформлено тематичні стенди, виготовлені стіннівки «Ангели пам’яті». У Будинку дитячої та юнацької творчості клубом «Гарт» проведено годину спілкування «Небесна Сотня у вирій відліта…», вихованці гуртків сольного співу  вивчали тематичні  пісні. Протягом тижня учні закладів загальної середньої освіти, вихованці позашкілля відвідали з екскурсіями  меморіал «Небесна Сотня» та Алею Слави.

      Кожен українець має пам'ятати, що саме завдяки учасникам подій на Майдані Незалежності, Героям Небесної Сотні ми не втратили державність і маємо шанс щодня ставати кращими!



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas